TOKİ 10 şehirde 2506 sosyal konutun ihalesini yapıyor! Bu illerde konut inşaatları başlayacak!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılacak olan konutların ihalelerine dair yeni gelişmeler yaşanıyor. TOKİ hangi şehirlerde konut yapımları için ihaleler yapacak. Yeni haftada kaç konutun ihalesi gerçekleştirilecek?
TOKİ 10 şehirde 2506 sosyal konutun ihalesini yapıyor! Bu illerde konut inşaatları başlayacak!

TOKİ tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile alakalı olarak başvuru işlemleri devam ederken bir yandan da konut ihaleleri yapılıyor. TOKi tarafından açıklanan ihale takvimine göre 3-7 Ekim haftasında ihale yapılacak olan iller ve konut sayıları açıklandı. TOKİ hangi illerdeki projeler için ihale yapacak? TOKİ kaç konutluk ihale gerçekleştirecek?

2506 KONUT İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

TOKİ sosyal konutların inşası için ihaleleri yapmaya devam ediyor. Gelecek hafta gerçekleştirilecek olan ihalelerde Türkiye’nin farklı illerinde bulunan projelerde toplam 2506 konutun ihalesi gerçekleştirilecek. İnşaat şirketleri bu konutları inşa edebilmek için TOKİ’ye tekliflerini belirlenen usullerle bildirecekler. En avantajlı teklifi verenler ihaleyi kazanacaklar. Ancak yeterli teklif gelmemesi durumunda TOKİ daha önce yaptığı gibi ihaleleri erteleme yoluna gidebilecek.

HANGİ ŞEHİRLERDEKİ PROJELER İÇİN İHALE YAPILACAK?

TOKİ’nin 3-7 Ekim haftasında hangi şehirlerdeki konut projeleri için ihaleler yapacağı da belli oldu. Buna göre TOKİ Hatay’da 464, Muğla’da 225, Çanakkale’de 509, Aydın’da 79, Amasya’da 125, Bayburt’ta 393, Manisa’da 140, Eskişehir’de 71, Antalya’da 262, Konya’da 238 konutluk projeler için ihaleler düzenlenecek. Alınacak olan teklifler değerlendirildikten sonra bu konutların inşasına dair karar verilecek. Toplamda 10 ayrı ilde bulunan konut projeleri ihaleye çıkacak.

İHALE SÜRECİ SONRASINDA KONUTLARIN İNŞA TAKVİMİ!

TOKİ tarafından açıklanan ihale tarihinde teklifler alınacak. Alınacak olan bu teklifler bir komisyonda değerlendirilecek. Uygun teklif bulunması halinde ihalenin verileceği inşaat şirketleri belli olacak. Bunun üzerine konut projesinin yapılacağı arsa o inşaat şirketine konut inşası yapabilmeleri için TOKİ tarafından tahsis edilecek. TOKİ’nin arsa tahsisini yapmasının ardından ise süreç başlayacak. Bu tarihten itibaren en geç 2 yıl içerisinde konutların inşa edilip teslim edilmesi şartı uygulanacak. Ayrıca konut projelerinin inşasını alan firmalar proje içerisindeki sosyal donatılar, ticari üniteler ve çevre düzenlemesini de yapmakla sorumlu olacaklar.