TOKİ 100 Yıllık Beykoz Çayırı'nı İhaleye Çıkarıyor! Millet Bahçesi Olacak

İBB Meclisi'nde tartışmalara neden olan, AK Parti ve MHP oyları ile millet bahçesine dönüştürülen 100 yıllık Beykoz Çadırı ihaleye çıkarılacak. TOKİ, millet bahçesi inşaatı için ihale düzenleyecek.
TOKİ 100 Yıllık Beykoz Çayırı'nı İhaleye Çıkarıyor! Millet Bahçesi Olacak

2021 yılının eylül ayında yapılan İBB Meclisi oturumlarında, 100 yıllık Beykoz Çayırı'nın imar planları millet bahçesine dönüştürülmek üzere değiştirilmişti. Beykoz Belediyesi tarafından sunulan teklifte millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu, emsale dahil olmamak üzere zeminaltı otopark yapılmasına olanak sağlandı.  1.929 metrekare olan inşaat alanı 4.800 metrekareye yükseltildi. Kamuoyunun da tepkilerine neden olan plan değişikliği mecliste de tartışmalara neden oldu.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU DA VETO ETMİŞTİ

Karara itiraz eden CHP'liler, çayırın yapılaşmaya açılacağı duyurusunda bulunarak “Beykoz Çayırı'na dokunmayın” diyerek tepki göstermişti. Plan değişikliği AK Parri ve MHP'nin oyları ile kabul edildi. Bir sonraki ay İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararı veto edince tekrar görüşülmek üzere meclise gönderildi. AK Parti ve MHP grubundakilerin veto kararına itirazı nedeniyle plan değişikliği geçerli oldu.

TOKİ 100 Yıllık Beykoz Çayırı'nı İhaleye Çıkarıyor! Millet Bahçesi Olacak

TOKİ İHALE TARİHİNİ AÇIKLADI

TOKİ, Beykoz Çayırı'na millet bahçesi yapılmasına ilişkin hazırlıklarını tamamladı. “Beykoz İlçesi Yalıköy ve Ortaçeşme Mahalleleri Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi için ihale 3 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek. Açık ihale usulü ile yapılacak ihaleye teklifler elektronik ortamdan alınacak.

Beykoz Çayırı'nda 2 bin 207 metrekare inşaat alanına sahip sosyal alanlar inşa edilecek. 104 bin 557 metrekareden oluşan alanda da millet bahçesi için genel altyapı işleri ile rekreasyon alanları yapılacak. Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin çalışmaların 400 günde tamamlanması öngörülüyor.