TOKİ 150 bin sosyal konut projesi 2022 tanıtım filmi yayımlandı! İşte merak edilen detaylar...

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelerin büyük bir merakla beklemiş olduğu 150 bin sosyal konut projesinde geri sayım başladı. TOKİ Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi için tanıtım filmini yayımladı...

Konut fiyatlarını düşürmek için hükümet tarafından açıklanan önlemler arasında en çok öne çıkan TOKİ tarafından inşa edilecek olan 150 bin sosyal konut projesi olmuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak lanse edilen TOKİ projesinde hiç evi olmayanlara, dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunulacağı açıklanmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile TOKİ'nin bu sene 150 bin sosyal konut üreteceği, projenin Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olacağı ve dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacağı açıklanmıştı. Hükümet hem konut arzını arttırarak konut fiyatlarını düşürmek hem de dar gelirli vatandaşa destek sağlanması için kampanyaya başlamıştı. 

TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE BAŞVURU EKRANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Bu sene 150 bin sosyal konutun inşa edileceği ilan edilen TOKİ sosyal konut projesi 2022 başvuru ekranı, konut fiyatları, illere göre kontenjan sayısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak. Düzenlenecek olan basın toplantısı ile tüm merak edilen detayların açıklanması ile Salı günü itibari ile sorular yanıt bulacak. 

Başvuru ekranının ise açıklamanın ardından en geç 19 Eylül 2022 Pazartesi günü açılması bekleniyor. TOKİ başvuruları bu sene yine e-Devlet başvuru ekranı üzerinden yapılırken illere göre yapılacak açıklamada belirtilen Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden de yapılabilecek.