TOKİ açıkladı, o illerde kura çekilmeyecek! Başvuru yapan herkes 2+1 ve 3+1 ev sahibi oldular!

TOKİ İlk Eevim sosyal konut projesi için yeni kura takvimi açıklandı. Kura çekimi yapılmayacak iller, ilçeler ve projeler belli oldu. Bu sosyal konutlar için başvuru yapanlar kura çekimi olmadan ev sahibi oldular.
TOKİ açıkladı, o illerde kura çekilmeyecek! Başvuru yapan herkes 2+1 ve 3+1 ev sahibi oldular!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim projesinde kura çekimleri devam ederken 8. etap kura çekimleri için takvim açıklandı. TOKİ kura çekimleri için yeni illeri ve tarihleri resmen ilan etti. 6 Şubat ile 14 Şubat tarihleri arasında kura çekimi yapılacak iller belli oldu. TOKİ’nin yeni kura takviminde hangi illerde sosyal konut kura çekimi yapılacak?

TOKİ İZMİR SOSYAL KONUT KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU!

TOKİ’nin sosyal kura çekimi merakla beklenen illerden birisi de İzmir’di. Yayınlanan yeni kura takvimi ile İzmir’de kura tarihleri belirlendi. İzmir’de TOKİ sosyal konut kura çekimleri 6 Şubat Pazartesi günü Merkez’de inşa edilecek olan 3.479 konutluk proje ile başlayacak. İzmir’de sosyal konut kuraları 13 Şubat tarihinde sona erecek.

8. ETAP KURA TAKVİMİ!

TOKİ tarafından açıklanan 8. etap sosyal konut kura takviminde İzmir haricinde iller de bulunuyor. Buna göre Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da da inşa edilecek sosyal konutlar için de kura çekimleri yapılacak. TOKİ’nin noter huzurunda çekilecek olan sosyal konutlarına başvuru yapan vatandaşlar isimlerinin kurada çıkmasını büyük bir heyecanla takip edecekler.

KURA ÇEKİMİ YAPILMAYACAK PROJELER AÇIKLANDI!

TOKİ başvuru sayısı yapılacak olan sosyal konut sayısından az olan projelerde kura çekimi yapmıyor. 8. etap kura takviminde şu projelerde kura çekimi yapılmayacağı açıklandı:

-Kırklareli ili Kofçaz ilçesi 80 konutluk sosyal konut projesi
-Edirne ili İpsala ilçesi Esetçe 106 konutluk sosyal konut projesi
-Edirne ili İpsala ilçesi Yenikarpuzlu 70 konutluk sosyal konut projesi
-Edirne İli Meriç ilçesi Subaşı 100 konutluk sosyal konut projesi
-Afyonkarahisar Çay ilçesi Karacaören 60 konutluk sosyal konut projesi
-Afyonkarahisar Hocalar ilçesi 63 konutluk sosyal konut projesi
-Afyonkarahisar İscehisar ilçesi Seydiler 100 konutluk sosyal konut projesi
-Afyonkarahisar Kızılören ilçesi 110 konutluk sosyal konut projesi
-Afyonkarahisar Sinanpaşa ilçesi Güney 106 konutluk sosyal konut projesi

KURASIZ EV SAHİBİ OLDULAR!

TOKİ tarafından açıklanan projelerin yer aldığı ilçelerden konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara adeta piyango vurdu. Bu vatandaşlar kura çekimi yapılmadan direkt olarak ev sahibi oldular. TOKİ ile sözleşme yaparak 2+1 ve 3+1 evlerini bu vatandaşlar satın alarak taksit ödemelerine başlayacaklar ve en geç 2 yıl içerisinde de evlerini teslim alacaklar.