TOKİ Adıyaman kura sonuçları Çelikhan, Sincik, Tut, Gerger, Samsat isim listesi 25 Kasım 2022

TOKİ sosyal konut kura çekimlerine devam ediliyor. Yaklaşık 20 ilde tamamlanan sosyal konut kuralarında bugün Adıyaman Çelikhan, Sincik, Gerger, Tut, Samsat kuraları çekiliyor. Sosyal konut kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı!
TOKİ Adıyaman kura sonuçları Çelikhan, Sincik, Tut, Gerger, Samsat isim listesi 25 Kasım 2022

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 250 bin sosyal konut için hak sahipleri belli olmaya devam ediyor. TOKİ’ye 31 Ekim 2022 tarihine kadar başvuru yapan vatandaşlar 7 Kasım 2022 tarihinde başlayan kura çekimleri ile kendilerine sosyal konut satın alma hakkı verilmesini bekliyorlar. Bu maksatla her gün ayrı bir şehirde kura çekimleri yapılıyor. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde isimleri çıkan vatandaşlar 2+1 veya 3+1 konut satın alma hakkı elde ediyorlar.

TOKİ ADIYAMAN KURALARI DEVAM EDİYOR!

TOKİ’nin Adıyaman’da yapacağı sosyal konut projeleri için kura çekimleri dün başlamıştı. Merkez ilçe dahil olmak üzere bazı ilçeler için sosyal konut kura çekimi dün tamamlandı. Bugün ise yine Adıyaman için kura çekimi mesaisi devam ediyor. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 500 sosyal konut, Sincik ilçesinde 120 sosyal konut, Tut ilçesinde 100 sosyal konut, Samsat ilçesinde 100 sosyal konut olmak üzere toplam 1.080 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor.

KURADA İSMİ ÇIKANLARA SOSYAL KONUT PİYANGOSU VURUYOR

TOKİ kura çekimleri ile alakalı detaylı bilgiler merak ediliyor. Daha önce sosyal konut başvurusu yapan ve bu başvuruları kabul edilen tüm vatandaşlar kuraya dahil ediliyorlar. Kura çekimi tamamen noter kontrolünde gerçekleştirilip herhangi bir adaletsizlik yaşanması da önleniyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar ise 2+1 veya 3+1 ev satın alma hakkı elde ediyorlar. Bu vatandaşlar TOKİ ile sözleşme imzalayarak ödemelere başlayacaklar. TOKİ ise 2025 yılına kadar bu konutları bitirip teslim edecek.

TOKİ KURA SONUCU İSİM LİSTESİ SORGULAMA EKRANI!

TOKİ’nin kura çekimleri canlı olarak yayınlanıyor. Ancak bu kura çekimleri çok uzun sürdüğü için takip etmek oldukça zor olabiliyor. Bundan dolayı TOKİ kura sonucu isim listesi sorgulama ekranı merak ediliyor. Bu sorgulama ekranına vatandaşlar E-devlet üzerinden erişebiliyorlar. E-devlet arama kısmına “TOKİ kura sonucu” yazan vatandaşlar çıkan hizmet üzerinden sorgulama yaparak sosyal konut kura sonuçları isim listesine ulaşıp kendi isimlerinin listede yer alıp almadığını görebiliyorlar.