TOKİ Antalya Merkez sosyal konut kura sonucu isim listesi 18 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri devam ediyor. Antalya Merkez’de 4600 sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor.
TOKİ Antalya Merkez sosyal konut kura sonucu isim listesi 18 Ocak 2023

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın ilgiyle takip ettikleri TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinde kura çekimi aşaması devam ediyor. Proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde 250.000 adet sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutları satın alabilmek için milyonlarca dar gelirli vatandaş başvuru yapmıştı. Şimdi yapılan kura çekimleri ile kimlerin sosyal konut sahibi olacağı belirleniyor.

TOKİ ANTALYA KURASI ÇEKİLİYOR!

Bugün TOKİ’nin sosyal konut kura takviminde Antalya bulunuyor. Antalya Merkez’de inşa edilecek olan 4600 sosyal konutun hak sahipliği için kura çekimi yapılıyor. Bu kura çekimi ile beraber vatandaşlar 2+1 ve 3+1 konut sahibi olma sevinci yaşayacaklar. Mimar Sinan Kongre Merkezi Büyük Salon’da çekilen kuralar ile sosyal konut satın alma hakkı elde eden vatandaşlar belirleniyor.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİYOR!

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimlerinde oldukça şeffaf bir sistem uygulanıyor. Öncelikle bu kura çekimleri noter huzurunda çekiliyor ve herhangi bir şaibeye mahal verilmiyor. Ayrıca bir başka denetim de bu kura törenlerinin canlı yayınlanıyor olması oluyor. Anı anına kura çekimleri canlı yayına veriliyor. Bu canlı yayınlar TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden izlenilebiliyor. Kura çekimlerini yerinde takip edemeyen vatandaşlar bu yolla isimlerinin çıkıp çıkmadığını anlık olarak öğrenebiliyorlar.

TOKİ KURA SONUCU ÖĞRENME!

TOKİ’nin sosyal konut kura sonuçları da merak ediliyor. Proje proje ve il il kura sonucu isim listesi sorgulama ekranının nerede olduğu araştırılıyor. Vatandaşlar e-devlet üzerinden sorgulama yaparak TOKİ kura sonucunu öğrenebiliyorlar. TOKİ her gün yapılan kura çekimlerine dair sonuçları sisteme yükleyerek isim listelerini vatandaşların erişimine açıyor. Sorgulama yapanlar isim listelerini inceleyebiliyorlar.