TOKİ Balıkesir ve Aydın kura sonucu isim listesi belli oldu!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri aralıksız devam ederken kura sonuçları da netleşiyor. Bugün Balıkesir ve Aydın kura sonuçları belli oldu. TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı nerede?
TOKİ Balıkesir ve Aydın kura sonucu isim listesi belli oldu!

Türkiye’de dar gelirli aileleri ev sahibi yapacak olan TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında kura çekimlerine devam ediliyor. Başvuru sayısı yapılacak olan konut sayısını geçince hak sahipleri kura ile belirleniyor. TOKİ her gün ayrı bir il veya ilçe için kura çekimi yaparken böylece ev sahibi olacak vatandaşlar belirleniyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ 31 OCAK PROGRAMI

TOKİ tarafından 31 Ocak 2023 tarihi itibariyle yapılacak kura çekimi için program belirlenmişti. Buna göre bugün Balıkesir ve Aydın’da sosyal konut kura çekimi yapıldı. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 240, Susurluk ilçesinde 300, Dursunbey ilçesinde 150 ve Marmara ilçesinde 140 olmak üzere 830 konut için kura çekimi yapıldı. Aynı şekilde Aydın’ın Çine ilçesinde 228, Bozdoğan ilçesinde 196, Karacasu ilçesinde 322, Koçarlı ilçesinde 79 ve Karpuzlu ilçesinde 48 olmak üzere toplamda 873 sosyal konutun kura çekimi tamamlandı.

240 AY VADE İLE EV SAHİBİ OLACAKLAR

TOKİ sosyal konut kura çekimleri sonucunda isimleri çıkan vatandaşlar ev sahibi olma imkanı bulacaklar. Üstelik bunu da kolay imkanlarla gerçekleştirecekler. 20 yıl boyunca taksit ödeyecek olan vatandaşlar çok düşük bedellerle ev sahibi olmuş olacaklar. Küçük bir peşinat ödeyecek olan vatandaşlar kalan tutarı aydan aya düşük taksitler şeklinde ödeyecekler.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA

TOKİ tarafından noter huzurunda çekilen sosyal konut kuralarının sonuçları merak ediliyor. Sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanan bu kuralar için kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden isim listelerine erişilebiliyor. E-devlet üzerinden yapılan sorgulama ile kura sonuçlarını öğrenebilen vatandaşlar isimlerinin listelerde yer alıp almadığını görebiliyorlar.