TOKİ başvurusu yapacaklar aman dikkat! TOKİ'den ev almak caiz mi sorusuna o cemaatten şoke eden yanıt geldi

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru rekoru kırmaya devam ederken proje hakkında bir değerlendirmede İsmailağa Cemaati tarafından yapıldı. TOKİ'den ev almak caiz mi, TOKİ evleri günah mı?

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlamak ve son dönemde düşen konut üretimini arttırarak ev fiyatlarını düşürmek için hayata geçirilen TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için başvurular tüm hızı ile devam ediyor. 14 Eylül 2022 tarihi itibari ile başlayan başvurularda 3,5 milyon barajı aşılarak tarihi rekor kırılırken 30 Ekim tarihine kadar başvuruların alınmaya devam edileceği ilan edilmişti. 

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kişiler bir yandan ömür boyu kira ödemekten kurtulmak için başvuru işlemlerini araştırmaya başlarken bir yandan da taksitlerde artış yaşanacağı için işin fetva boyutunu araştırmaya başlamıştı. Konu hakkında son dakika açıklaması İsmailağa Cemaati tarafından yapıldı. 

TOKİ'DEN EV ALMAK CAİZ Mİ, TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDEN EV SAHİBİ OLMAK GÜNAH MI, GÜNAH MIDIR?

TOKİ'nin sosyal konut projesinde başvuru işlemleri tüm hızı ile devam ederken yapılan açıklama ile projeden ev sahibi olmaya hak kazanan kişilere 6 ayda bir memur maaş zammı oranı üzerinden taksit ödemelerine de zam yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan açıklama pek çok kişide soru işareti oluşmasına neden olurken konu hakkında Diyanet fetvası beklenmeye başlanmıştı. 

TOKİ başvurusu yapacaklar aman dikkat! TOKİ'den ev almak caiz mi sorusuna o cemaatten şoke eden yanıt geldi

İsmailağa cemaatinden İsmail Yaşar tarafından yapılan açıklamada "TOKİ 250 bin konutluk bir proje hazırladı ve satışa sundu. Bunun caiz olup olmadığı konusunda çok sayıda soru aldık. Şu an 830 bin lira olan bir ev belki de 20 sene sonra 3 milyon belki de 4 milyon olacak. Bu belli değil. İslam'da bir şey satılırken fiyatının belli olması lazım. Burada bir belirsizlik azsa buna müsamaha gösterilir. 

Bazı hocalar burada bir belirsizlik yok diyor, memur maaş zammı oranı belli olduğu için fakirler yararlanacağı için bu önemli değildir. Şunu söyleyeyim burada faiz kesinlikle yoktur. Burada bir hadis yoktur, bu konu yoruma dayalıdır.  Bazı hocaların caiz demesi bundan kaynaklanıyor. Ancak, burada 20 sene sonra ne olacağı belli değil. 

Çünkü belki enflasyon yükselecek, bu rakam çok yükselecek. Bizim bu konuda şahsi görüşümüz caiz olmadığı yönündedir" diyerek kendilerinin bu konuta caiz değildir yönünde fetva verdiklerini söyledi.