TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! Bakanlık uyardı bunu yapanların başvuruları iptal edilecek

TOKİ 250 bin sosyal konut başvurusu tüm hızı ile devam ederken başvuru yapan 5 milyondan fazla kişiye kritik iptal uyarısı geldi. Hemen kontrol edin, başvuru esnasında bunu yapanların TOKİ başvurusu iptal ediliyor...
TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! Bakanlık uyardı bunu yapanların başvuruları iptal edilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesinde başvurular tüm hızı ile devam ediyor. 250 bin sosyal konut için başvurular sürerken işyeri başvurusu ve arsa başvurusu içinde geri sayım başlamıştı. 

Süreçte kira öder gibi ev sahibi olmak istiyorum diyen dar gelirliler için TOKİ önemli uyarılarda bulundu. Ne yazık ki başvuru sürecinde yapılan bazı hatalar başvuruların iptal edilmesine neden olacak. Kimlerin başvurusu iptal edilecek, kimlerin başvurusu kabul edilecek? İşte o kritik uyarı! 

SON DAKİKA TOKİ AÇIKLAMASI! KİMLERİN TOKİ BAŞVURUSU İPTAL EDİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan açıklamada başvuru esnasında yapılan bazı hatalar nedeni ile iptal işlemleri yapılacağı ilan edildi. Başvurusu iptal edilecek olan kişiler;

  • Aynı hanede yaşamasına rağmen her iki eşinde konut projesi başvurusu yapması, 
  • Birden fazla başvuru yapılmasına rağmen başvurusunu iptal ederek başvuru parasını iade almayan kişiler, 
  • Başvuru bedelini belirtilen süre içerisinde yatırmayan kişiler, 
  • Hem konut hem ilk evim arsa projesine başvuru yapan kişiler, 
  • Eşlerden birinin konut, birinin ise arsa projesine başvuru yaptığı kişilerin başvuruları iptal edilecek. 

TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! Bakanlık uyardı bunu yapanların başvuruları iptal edilecek

TOKİ KONUT PROJESİ BAŞVURUSU İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamındaki projelere; bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır" diyerek başvuru esnasında belirlenen kurallara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. 

TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! Bakanlık uyardı bunu yapanların başvuruları iptal edilecek

Yine açıklanan TOKİ başvuru şartları için aranılan kriterlere sahip olmamasına rağmen başvuru yapan kişilerin başvuruları da iptal edilecek. Bu kişilere kura çekimi ile konut isabet etse dahi evleri verilmeyecek. Örneğin kendi ya da eşi üzerine tapu olmasına rağmen konut başvurusu yapan ve kuraya çekilerek adına konut isabet eden kişinin başvurusu tapu sahibi olduğu için otomatik olarak iptal edilecek. Çiftlerin ayrı ayrı konut başvurusu yapması da başvuru iptali sebepleri arasında yer alacak. Ancak, ailelerin 18 yaşından büyük çocukları anne ya da babalarının adına tapu olsa da konut sahibi olmak için başvuru yapabilecekler.