TOKİ başvurusu yapanlara Bakan Kurum teşekkür mektubu yazdı

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulan 250 bin sosyal konut için 8 milyon kişi başvuru yapmıştı. Başvuru rekoru kıran kampanyada 8 milyon kişi ev almak için form doldurmuş 5 milyon kişinin ise kuralara katılımı onaylanmıştı.
TOKİ başvurusu yapanlara Bakan Kurum teşekkür mektubu yazdı

Dar gelirli vatandaşların yükselen fiyatlar nedeniyle ev sahibi olması zorlaşırken TOKİ bir kere daha devreye girmiş ve alt gelir grubu için yeni sosyal konut projesi başlatılmıştı. Dar gelirli vatandaşların düşük peşinat ve kira öder gibi taksitle ev sahibi olmasını sağlamak adına başlatılan projede Cumhurbaşkanı Erdoğan 250 bin sosyal konut üretileceğini duyurmuştu. 

Açıklanan proje muhalefet partileri tarafından yoğun eleştiriye tabi tutulmuş, TOKİ'nin projelerinden ev sahibi olmak isteyen kişilerin evleri teslim alamayacakları, enflasyon farkı nedeni ile taksitlerin fahiş seviyelere ulaşacağı gibi çok sayıda haber yapılmıştı. Yapılan tüm olumsuz eleştirilere rağmen TOKİ kampanyası yine de başvuru rekoru kırmayı başarmıştı. 

TOKİ'DEN EV ALMAK İSTEYENLERE TEŞEKKÜR MEKTUBU! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başvuru yapan kişilere bir teşekkür mektubu yazarak "Kura çekimlerini hızlıca başlatarak hak sahiplerini belirlemeye başladık. Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin, sizlerin her an yanınızda olmaya devam edeceğiz. Her şart ve durumda, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sizlere yeni yuvalar kazandıracak, yavrularımıza huzurlu bir gelecek sunacağız" diyerek yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamasında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapana kadar çalışmalara devam edeceklerini belirterek kendilerine güvenerek başvuru yapan kişilere ise teşekkürlerini sundu.