TOKİ Bursa, Denizli sosyal konut kura sonuçları 26 Ocak 2023!

TOKİ sosyal konut kura sonuçları merak ediliyor. Denizli ve Bursa sosyal konut kuraları çekildi. TOKİ Bursa ve Denizli sosyal konut kura sonucu isim listeleri açıklandı mı?
TOKİ Bursa, Denizli sosyal konut kura sonuçları 26 Ocak 2023!

Türkiye’de sosyal konut seferberliği devam ediyor. TOKİ tarafından İl Evim projesi kapsamında ilk etapta inşa edilecek olan 250.000 sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor. Bu hak sahipliğinin belirlenmesi de noter huzurunda çekilen kuralarla oluyor. Kura çekimlerinde ismi çıkan vatandaşlar çıkan vatandaşlar çok büyük bir sevinç yaşarken ismi çıkmayanlar ise ev sahibi olma hayallerini bir sonraki sosyal konut kampanyasına ertelemek durumunda kalıyorlar.

TOKİ BURSA VE DENİZLİ KURALARI!

TOKİ sosyal konut kura takvimi kapsamında Bursa ve Denizli illerinde inşa edilecek olan sosyal konutlar için kura çekimi yapıldı. Bursa’da Gürsu, İnegöl ve Kestel ilçelerinde toplam 1.590 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi. Denizli’de ise Acıpayam, Çivril, Honaz, Merkez ve Sarayköy ilçelerinde toplamda 1.646 sosyal konutun kimler tarafından satın alınabileceği tespit edildi. Noter huzurunda çekilen bu sosyal konut kuraları ile vatandaşlar 2+1 ve 3+1 olmak üzere evleri satın alma hakkı elde ettiler.

TOKİ Bursa, Denizli sosyal konut kura sonuçları 26 Ocak 2023!

UZUN VADE, DÜŞÜK TAKSİT!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara uzun vade ve düşük taksit gibi imkanlar sağlanıyor. Çok cazip olan bu imkanlardan dolayı milyonlarca vatandaş 250 bin sosyal konut için başvuru yaptılar. Başvuru sayısı fazla olunca herkesin konut sahibi olmasına imkan sağlanamadı. Bunun için de kura çekimi yapıldı. Ayrıca sosyal konut başvurusu yaptıktan sonra arsa başvurusu yapan vatandaşlar da bulunuyor. TOKİ burada bir ek imkan sağladı. Eğer hem sosyal konut hem de arsa kurasında isimleri çıkan vatandaşlar olursa onlar tercih yapacaklar. Arsa satın alma hakkını seçecek olan vatandaşlar konut hakkından vazgeçecek. Bu durumda kura çekiminde yedek listede yer alanlar konut satın alma hakkı elde edecekler.

SOSYAL KONUT KURA SONUÇLARI!

TOKİ sosyal konut kura sonuçları merak konusu oluyor. Vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden isim listelerini sorgulayabiliyorlar. Bursa ve Denizli sosyal konut kura sonuçlarını öğrenmek için sistem üzerinden sorgulama yapılması gerekiyor. Bu sorgulama işlemi ile beraber sosyal konut hak sahipliğine dair sonuçlar görülebiliyor.