TOKİ Bursa Karacabey sosyal konut kura sonucu sorgulama e-devlet ekranı!

TOKİ sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı araştırılıyor. Bugün Bursa’nın Karacabey ilçesinde yapılacak sosyal konutların hak sahipleri belirleniyor. TOKİ kura sonucu e-devlet sorgulaması nasıl yapılır?
TOKİ Bursa Karacabey sosyal konut kura sonucu sorgulama e-devlet ekranı!

Türkiye’de dar gelirli aileleri konut sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinin kura aşaması devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan toplam 250.000 sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor. Sosyal konutların kimler tarafından satın alınacağının önemli bir kısmı belli oldu. Ancak kura çekimi yapılmayan illerde kuralar çekilmeye devam ediyor. Bu illerden birisi de Bursa oldu.

BURSA KARACABEY KURASI ÇEKİLİYOR!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde TOKİ eliyle inşa edilecek olan 3.316 adet sosyal konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri yapılıyor. Noter huzurunda çekimi gerçekleşen kura ile hak sahipleri belirleniyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar TOKİ ile sözleşme yapmaları durumunda sosyal konut satın alma işlemini resmen başlatmış olacak. Bu vatandaşlara en geç 2 yıl içerisinde de evleri teslim edilecek.

KURA ÇEKİMLERİ CANLI YAYINDA

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimlerini canlı olarak takip etme imkanı bulunuyor. Kura çekimleri başladığında eş zamanlı olarak kura törenleri TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayına veriliyor. İsteyen vatandaşlar bu yayınlar üzerinden canlı yayınları takip edebiliyorlar. Kura çekimlerinde isimlerini görmek isteyen veya o heyecanı yaşamak isteyenler yayınları izleme imkanı buluyorlar. TOKİ ilgili yayınlara dair gün içerisinde farklı duyurular yapıyor.

TOKİ E-DEVLET KURA SONUCU SORGULAMA

TOKİ kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler sorgulama ekranını merak ediyorlar. TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı kurumun e-devlet hizmetleri arasında bulunuyor. O ekran üzerinden sorgulama yapılarak isim listesine ulaşılabiliyor. Kendilerine ev çıkıp çıkmadığını vatandaşlar bu yolla öğrenebiliyorlar. Kura çekimleri tamamlandığında o günün listeleri TOKİ tarafından sisteme yükleniyor.