TOKİ Diyarbakır Merkez 3.514 sosyal konut kura sonucu isim sorgulama ekranı 26-27 Kasım 2022!

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. TOKİ Diyarbakır Merkez’de yapılacak 3.514 sosyal konutun kura çekimini yapıyor. TOKİ Diyarbakır kura sonuçları isim listesi sorgulama E-Devlet ekranı...
TOKİ Diyarbakır Merkez 3.514 sosyal konut kura sonucu isim sorgulama ekranı 26-27 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında yapılacak 250 bin adet 2+1 ve 3+1 sosyal konut için TOKİ kura çekimlerine devam ediyor. 31 Ekim’e kadar başvuru yapan vatandaşlar başvuru yaptıkları illerde kura çekimlerini takip ediyorlar. Şu ana kadar 20’den fazla ilde kura çekimi yapılırken yaklaşık 50 bin adet sosyal konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ DİYARBAKIR KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

TOKİ Diyarbakır sosyal konut kura çekimi başladı. TOKİ’nin daha önce açıkladığı takvim çerçevesinde Diyarbakır Merkez’de inşa edilecek olan 3.514 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor. 26 Kasım 2022 ve 27 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan bu kura çekimi ile Diyarbakır’da inşa edilecek olan sosyal konutların hak sahipleri belirlenecek. Noter huzurunda yapılan bu kura çekiminde aynı zamanda yedek liste de belli olacak.

KURA SONUCU İSİM LİSTESİ NASIL SORGULANIR?

TOKİ’nin sosyal konut kuraları kadar bu kura çekimlerinin ardından oluşan isim listesi de merak ediliyor. TOKİ’den 2+1 veya 3+1 sosyal konut satın almak için başvuru yapan vatandaşlar noter kurasında isimlerinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyorlar. Esasında TOKİ tarafından bu kura çekimleri canlı olarak yayınlanıyor. Ancak saatlerce sürdüğü için vatandaşlar tam olarak isim listesini takip edemiyorlar. Bunun yerine kura çekimlerinin ardından TOKİ akşam saatlerinde isim listelerini yayınlıyor. E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden sorgulama yaparak isim listelerine erişebiliyorlar.

YENİ KURA ÇEKİMİ TAKVİMİ AÇIKLANACAK

TOKİ sosyal konut kura çekimi planlamasını haftalık olarak belirliyor ve ilan ediyor. Bugün gelecek hafta yapılacak olan kura çekimine dair takvimin belli olması bekleniyor. TOKİ bir duyuru yayınlayarak gelecek hafta hangi illerde kura çekimi yapılacağını açıklayacak. TOKİ’den ev satın almak için başvuru yapan vatandaşlar şu anda heyecanla bu açıklamanın yapılmasını bekliyorlar.