TOKİ dolandırıcıları iş başında! TOKİ'den başvuru yapacaklara kura çekilişi uyarısı geldi

TOKİ konut projesi başvurusu yapan kişilerin sayılarının 3,5 milyon kişiyi aşması dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Dolandırıcılar TOKİ kura önceliği vaadi ile vatandaşları mağdur etmeye başladı.
TOKİ dolandırıcıları iş başında! TOKİ'den başvuru yapacaklara kura çekilişi uyarısı geldi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan 250 bin sosyal konut projesi yoğun başvuru ile rekor kırarken dolandırıcıları da harekete geçirdi. TOKİ'ye yapılan toplam başvuru sayısının 3 milyon 500 bin kişiyi aşması ile dolandırıcılar harekete geçerken TOKİ'den son dakika açıklaması geldi. 

TOKİ'den yapılan açıklamada son dönemde TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru ekranının açılması ile beraber gelen şikayetlerde de artış olduğu belirtilerek vatandaşlara uyarı yapıldı. TOKİ'nin tüm başvuru işlemlerini e-Devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden aldığı hatırlatılarak başka hiç bir kanaldan işlem yapılmaması istenildi. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ İÇİN ÖNCELİK HAKKI TANINIR MI?

Yapılan açıklamada "Öncelikle belirtmek isteriz ki; İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.V. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.

TOKİ dolandırıcıları iş başında! TOKİ'den başvuru yapacaklara kura çekilişi uyarısı geldi

Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora vb. alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekmektedir" denilmektedir kura çekilişinde öncelik sağlanması iddiası ile para toplayan kişilerin dolandırıcı oldukları belirtilerek para yatırılmaması istendi.