TOKİ Elazığ Mustafapaşa ve Rüstempaşa, Sürsürü AFAD konutları kura sonuçları isim listesi belirlendi!

TOKİ Elazığ deprem konutları için kura çekimi canlı yayında yapıldı. TOKİ Elazığ Mustafapaşa konutları ve Rüstempaşa, Sürsürü Mahallesi konut projesi kura çekimi sonuçları isim listesi 2022 sorgulama ekranı!
TOKİ Elazığ Mustafapaşa ve Rüstempaşa, Sürsürü AFAD konutları kura sonuçları isim listesi belirlendi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremle ne yazık ki bazı binalar yıkılmış, çok sayıda bina için ise hasar aldığı nedeniyle yıkım kararı verilmişti. 6,8 şiddetinde meydana gelen depremde 41 kişi hayatını kaybederken Elazığ aynı senenin Aralık ayında 5,3 şiddetinde ikinci bir depremle sarsılmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda her iki depremde hasar alan binalar yıkılmaya başlanmış, kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmişti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve AFAD işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında inşa edilen konutlar için bugün yapılan kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi. 

TOKİ ELAZIĞ AFAD KONUTLARI İÇİN HAK SAHİPLERİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İLE BELİRLENDİ! 

2020 senesinde yaşanan deprem nedeni ile evlerini kaybeden kişiler için yapılan kura çekimi ile inşa edilen konutlar arasından ev sahibi olmaya hak kazanan kişiler belirlendi. İl Özel İdaresinde noter huzurunda yapılan kura çekimi ile yapımı tamamlanan etap içerisinde yer alan 160 konut için hak sahibi belirlenmiş oldu. 

Mustafapaşa, Rüstempaşa ve Sürsürü mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında üretilen konutlar için düzenlenen hak sahipliği belirleme kura çekilişi törenine Elazığ Valisi Ömer Toraman'da katıldı. Mustafapaşa ve Rüstempaşa'da yapılan 21 konut ile Sürsürü Mahallesi'ndeki 139 konut olmak üzere toplam 160 kişi evlerinin anahtarını almaya hak kazandı. TOKİ tarafından yapımına başlanan konutlardan yüzde 98'i tamamlanırken hak sahipleri etaplar halinde anahtarlarını almaya hak kazanıyor.