TOKİ İlk Evim Arsa Projesi kura çekilişlerinde deprem bölgesine öncelik verilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan ilk evim arsa projesi kura çekilişleri deprem nedeni ile ertelenmişti. TOKİ Mart ayı kura tarihlerini açıkladı.
TOKİ İlk Evim Arsa Projesi kura çekilişlerinde deprem bölgesine öncelik verilecek

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi kura çekilişlerinde deprem bölgesine öncelik verilecek - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yükselen konut fiyatları nedeni ile 250 bin sosyal konut projesine start verilmişti. 

Proje kapsamında Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliği ilan edilirken ilk evim arsam projesi ile konutların yanı sıra konut imarlı arsa satışı yapılacağı da ilan edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan projede başvurular Eylül ayında başlamış, kura çekimlerine ise Kasım ayında başlanmıştı. 

TOKİ İLK EVİM ARSA KURA ÇEKİLİŞİ TARİHLERİ AÇIKLANDI! 

Yürütülen projeler hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ""lk Evim İlk İş Yerim projemizde arsa kuralarımız Ankara ile yeniden başladı. Çarşamba günü de konut kuralarımıza kaldığımız yerden, İzmir ve Afyon ile devam edeceğiz. TOKİ'mizle sosyal konutlarımızı yapacak, afet konutlarımızı da hızla tamamlayacağız" diyerek deprem bölgesine öncelik verileceğini ifade etti. 

8 Mart 2023: Kilis Merkez arsa kurası çekilişi ile 275 hak sahibi,

8 Mart 2023: Hatay Merkez 275 hak sahibi,

8 Mart 2023: Elazığ Merkez arsa kurası çekilişi ile 1.650 hak sahibi,

8 Mart 2023: Malatya Merkez arsa kurası çekilişi ile 550 hak sahibi,

8 Mart 2023: Adıyaman Merkez arsa kurası çekilişi ile 275 hak sahibi,

8 Mart 2023: Kahramanmaraş Merkez arsa kurası çekilişi ile 275 hak sahibi,

9 Mart 2023: Adana Merkez arsa kurası çekilişi ile 2 bin 200 hak sahibi,

9 Mart 2023: Şanlıurfa Merkez arsa kurası çekilişi ile 3 bin 300 hak sahibi,

10 Mart 2023: Gaziantep Merkez arsa kurası çekilişi ile 3 bin 300 hak sahibi,

10 Mart 2023: Diyarbakır Merkez arsa kurası çekilişi ile 3 bin 300 hak sahibi belirlenirken deprem bölgelerine öncelik verilecek. Depremzedelerin böylelikle kendi evlerine daha hızlı bir şekilde kavuşmaları sağlanmış olacak.