TOKİ ilk işyerim başvuru şartları neler, işyeri başvurusu tarihi ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi için başvurular tüm hızı ile devam ederken 10 bin işyeri başvurusu için başvuru şartları ve tarihleri hakkında yeni açıklamalar yapıldı. TOKİ işyeri başvuru takvimi 2022!
TOKİ ilk işyerim başvuru şartları neler, işyeri başvurusu tarihi ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ sosyal konut projesi ile 2022 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğini başlattı. Başlatılan seferberlik kapsamında dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olma imkanına kavuşmak için başvuru rekoru kırarken işyeri ve arsa başvurusu için de geri sayım başladı. 

TOKİ ilk işyerim başvurusu için beklenen tarih yaklaşırken işyeri sahibi olmak isteyen kişilerin merakla beklemiş oldukları başvuru tarihi ve şartları için detaylar ilan edildi. TOKİ ilk işyerim başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilecek?

TOKİ İLK İŞYERİM BAŞVURUSU NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde yapılan açıklama ile başlatılan yeni TOKİ sosyal konut projesi kapsamında bu sene sosyal konuta ek olarak ilk kez 100 bin konut arsası ve 10 bin işyeri de satışa sunulmuştu. Ekonomiyi desteklemek ve canlandırmak adına 10 bin işyeri TOKİ tarafından satışa sunulurken işyeri sahibi olmak isteyen kişiler de başvuru için detayların açıklanmasını beklemeye başlamıştı. 

TOKİ ilk işyerim başvuru şartları neler, işyeri başvurusu tarihi ne zaman başlayacak?

TOKİ ilk işyerim başvuru tarihi 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. Başvuru yapmak isteyen kişiler için son başvuru tarihi ise 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. TOKİ başvurusu E-Devlet yanı sıra il merkezlerinde olan kişiler için Halkbank şubeleri, ilçe merkezlerinde ise Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kabul edilecek. 

TOKİ İLK İŞYERİM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Projeye 18 yaşını dolduran Türk vatandaşları, Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeyi ibraz etme şartı ile başvuru yapabilecek. Yine başvuru yapmak isteyenlerin kendisinin, eşinin ya da bakmakla yükümlü oldukları çocukları adına sanayi dükkanı olmaması ve başvuru yapılan il sınırında ikamet etmek ya da faaliyette bulunuyor olma şartı aranacak.