TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kura takvimi belli oldu! Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura tarihleri!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinde merakla beklenen tarih açıklandı. İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy, Başakşehir, Esenler 28340 sosyal konut kura tarihi ne zaman?
TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kura takvimi belli oldu! Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura tarihleri!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde 250.000 sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutlar 81 ilde yapılacak. Sosyal konutlardan çok uygun fiyatlarla satın almak isteyen vatandaşlar aylar öncesinden başvurularını yapmış ve kura çekimlerini bekliyorlardı. Çoğu ilde kura çekimi yapılırken son olarak İstanbul’un kura takviminin bir kısmı da bir süre belli olmuştu. Şimdi ise kalan sosyal konutlar için kura takvimini TOKİ açıkladı.

AVRUPA YAKASI SOSYAL KONUT KURA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TOKİ tarafından yapılan açıklama ile İstanbul’da Avrupa Yakası’nda inşa edilecek sosyal konutlar için kura takvimi açıklandı. Planlamaya göre Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde toplam 28340 sosyal konut inşa edilecek. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar arasında hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek. Bu kura çekimleri Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda yapılacak. Kura çekimleri 1 Nisan 2023 ile 19 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek ve TOKİ tarafından canlı yayınlanacak kura çekimleri ile belirlenecek.

KURADA İSMİ ÇIKANLAR SÖZLEŞMEYİ NE ZAMAN İMZALAYACAKLAR?

TOKİ sosyal konut kura çekimlerinde isimleri çıkan vatandaşlar sözleşmeleri ne zaman imzalayacaklarını merak ediyorlar. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre idarece inşa edilecek konut projelerinde; imar planlama, projelendirme ve ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlanması ve ihale sürecini müteakip, konutların satış fiyatları belirleme işlemleri tamamlandıktan sonra sözleşme imzalama işlemleri başlatılacaktır.

KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

TOKİ İlk Evim projesi açıklandığında o günün maliyet hesaplamalarıyla konut fiyatları belirlenmişti. Ancak aradan 6 aydan fazla bir zaman geçti ve maliyetler değişti. Bu maliyet değişimleri ile konut fiyatlarında da değişiklikler olacaktır. Ancak açıklanan ilk fiyatlara göre 2+1 konutlar 608 Bin TL’den, 3+1 konutlar 851 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacaktır. 2+1 evler için taksitler 2.280 TL’den, 3+1 evler için ise taksitler 3.187 TL’den başlayacaktı. Ancak bu fiyatlarla değil güncel maliyetlerle fiyatlandırma projeye göre yapılacak. Sözleşme imzalarken bu fiyatlar netleşecek ve bir daha o fiyatlar değişmeyecek. Vatandaşlar da 240 ay vade ile bu sosyal konutları satın alabilecekler.