TOKİ İstanbul Çatalca, Silivri Selimpaşa sosyal konut kura sonuçları 30 Mart 2023!

TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konutlar için çekiliş süreci devam ediyor. TOKİ İstanbul Çatalca ve Silivri 740 sosyal konut kura sonuçları belli oldu. TOKİ sosyal konut kura sonuçları nasıl öğrenilir, sonuç sorgulama ekranı nerede?
TOKİ İstanbul Çatalca, Silivri Selimpaşa sosyal konut kura sonuçları 30 Mart 2023!

Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ İlk Evim projesinde aşamalar devam ediyor. Başvurular alındıktan sonra TOKİ İlk Evim projesinde kura çekimi sürecine girilmişti. Noter huzurunda çekilen kuralar ile hak sahipleri belirleniyor ve sosyal konutları kimlerin akacakları tespit ediliyor. Bugün de TOKİ İstanbul Çatalca ve Silivri sosyal konut kura çekimleri yapıldı. 

TOKİ NEDEN KURA ÇEKİYOR?

TOKİ'nin sosyal konutlarda hak sahiplerini neden kura çekimleri ile belirlediği merak konusu oluyor. Uygulanan sistem gereği TOKİ kaç adet sosyal konut yapacağını ilan ediyor ve ardından başvuruları alıyor. Bu konutlar dar gelirli aileler için yapıldığı için erken veya geç başvuru arasında bir adaletsizlik yaşanmaması için farklı bir yöntem ile hak sahipliği belirleniyor. Başvurular alındıktan sonra eğer konut sayısından fazla başvuru olmuşsa noter huzurunda kura çekimi yapılarak sosyal konutların hak sahipleri belirleniyor. Başvuru sayısı konut sayısından az olursa o zaman kura çekilmiyor ve her başvuran hak sahibi oluyor. 

ÇATALCA VE SİLİVRİ KURALARI ÇEKİLDİ

TOKİ İlk Evim 250.000 sosyal konut projesi kapsamında bugün Çatalca ve Silivri kuraları çekildi. 30 Mart 2023 TOKİ kura çekimi takvimine göre Çatalca'da 540, Silivri Selimpaşa'da 200 sosyal konutun hak sahipleri noter kurası ile belirlendi. Silivvri Alibey Spor Salonunda yapılan TOKİ çekilişi noter nezaretinde gerçekleştirilirken canlı olarak da yayınlandı. 

TOKİ İstanbul Çatalca, Silivri Selimpaşa sosyal konut kura sonuçları 30 Mart 2023!

TOKİ KURA SONUCU İSİM LİSTESİ SORGULAMA EKRANI!

TOKİ İstanbul Çatalca ve Silivri Selimpaşa sosyal konut kura çekilişinin ardından hak sahiplerinin kimler olduğu araştırılmaya başlandı. TOKİ sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranından bu isimler öğrenilebiliyor. E-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar arama sekmesine “Talep Toplama Projeleri için Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama” yazarak TOKİ sosyal konut sonuç sorgulama ekranına ulaşıyorlar. Yapılan sorgulama ile de isim listelerine erişilebiliyor.