TOKİ İstanbul sosyal konut kurası için yeni gelişme!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da inşa edilecek konutlara dair yeni bir gelişme yaşandı. TOKİ bir açıklama yaparak başvuru listelerini duyurdu.
TOKİ İstanbul sosyal konut kurası için yeni gelişme!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim projesinde süreç devam ediyor. Vatandaşlar sosyal konut sahibi olabilmek için başvurularını yapmış ve kura çekimlerini beklemeye başlamışlardı. Çok sayıda ilde kura çekimleri yapılarak 2+1 ve 3+1 evlerin hak sahipleri belirlendi. Kura çekimi yapılmayan illerde ise TOKİ kura takvimi planlaması yaptıkça bunu kamuoyuna ilan ediyor.

TOKİ İSTANBUL SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Türkiye’de en çok sosyal konut inşa edilecek olan ilin İstanbul olacağı açıklanmıştı. Belirlenen projelerde İstanbul’da toplam 50 bin adet sosyal konut inşa edilecek. Bu konutlar için başvuru yapan vatandaşlar ise kura takviminin belli olmasını bekliyorlar. TOKİ’nin sosyal konut kura takviminde henüz İstanbul’a ilişkin bir bilgi verilmedi. İstanbul’da sosyal konut kuralarına dair son hazırlıklar yapılıyor. 1-2 haftalık süre içerisinde İstanbul kuralarının da çekilmesi bekleniyor.

TOKİ İSTANBUL BAŞVURU LİSTELERİNİ YAYINLADI!

TOKİ’nin İstanbul’da inşa edilecek sosyal konutlar için kura takvimi henüz belli olmadı. Ancak bu kura çekimleri için son hazırlıkların yapıldığı belli oldu. TOKİ bir açıklama yaparak İstanbul Avrupa Yakası (Arnavutköy, Başakşehir, Esenler) projesi için başvuruların değerlendirildiğini duyurdu. Vatandaşların yaptıkları sosyal konut başvurularını inceleyen TOKİ 28.340 konutluk projede geçerli başvuruları belirledi.

TOKİ İstanbul sosyal konut projesi kapsamında başvurusu kabul edilmeyen vatandaşların listesi yayınlandı. Geçerli şartları sağlamadıkları halde başvuruda bulunan vatandaşların listesi yayınlanarak bu listede bulunan isimlerin kuraya katılamayacakları ilan edildi.

Öte yandan TOKİ İstanbul sosyal konut projesi için başvuru yapan vatandaşların kategorilere ayrılmış isim listeleri de yayınlandı. Şehit yakınları, terör malulleri ve gaziler, engelliler, emekliler, gençler ve normal başvurularda isim listeleri belli oldu. Yayınlanan listelerde isimleri olanlar kura çekimine katılacaklar.

KONTENJANLAR VE BAŞVURU SAYILARI AÇIKLANDI!

TOKİ İstanbul sosyal konut projesi başvurularına dair detaylar belli oldu. 28.340 sosyal konutun dağılımının nasıl yapılacağı açıklandı. Projede 1.417 konut şehit, terör malulü ve gazilere ayrıldı. Emeklilere 5.668, gençlere 5.668 ve diğer kategorisine 14.170 konut verilecek. Listelerde 45.250 emekli vatandaşın başvurusunun kabul edildiği görülüyor. Bu emekliler içerisinde kurada 5.668 kişi konut sahibi olma imkanı bulacak.