TOKİ İstanbul Tuzla kura sonucu isim listesi sorgulama ekranı 19 Mart 2023!

TOKİ İstanbul Tuzla kura sonuçları isim listesi sorgulamaları yapılmaya devam ediliyor. İstanbul Tuzla’da inşa edilecek 20.920 sosyal konut için hak sahipleri belli oluyor. TOKİ İstanbul Tuzla kura sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir?
TOKİ İstanbul Tuzla kura sonucu isim listesi sorgulama ekranı 19 Mart 2023!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında hak sahiplerinin belirlenebilmesi için kura çekimleri devam ediyor. TOKİ tarafından daha önceden hazırlanan takvim kapsamında 19 Mart 2023 Pazar günü İstanbul Tuzla’da inşa edilecek olan toplam 20.920 sosyal konut için kura çekimleri yapılıyor. Bu kura çekimleri ile beraber bu konutlardaki hak sahipleri belirlenecek.

KURALAR NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİYOR

TOKİ’den sosyal konut satın almak isteyen vatandaşlar daha önce açıklanan tarihlerde gerekli başvuru işlemlerini yapmıştılar. Bu başvuru işlemleri TOKİ tarafından tek tek incelenerek başvuru koşullarını sağlamayanların başvuru işlemleri iptal edildi. Koşulları sağlayanların listesi ise kura çekimlerinde yer alıyor. Bu düzen içerisinde noter huzurunda kura çekimleri yapılıyor. Tamamen şeffaf bir sistemde gerçekleşen kura çekimlerinde herhangi bir adaletsizlik olmasına da imkan tanınmıyor.

KURA ÇEKİMLERİ CANLI YAYINLANIYOR

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimleri ile alakalı olarak sağladığı bir imkan da bu kura çekimlerinin canlı yayınlanması oluyor. TOKİ’nin sosyal medya kanalları üzerinden bu canlı yayınlara ilişkin bilgiler vatandaşlarla paylaşılıyor. Canlı yayınları takip etmek isteyen vatandaşlar isimlerinin kura çekiminde çıkıp çıkmadıklarını bu yolla da öğrenme imkanına sahip olabiliyorlar.

TOKİ İSTANBUL TUZLA KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında İstanbul Tuzla’da belirlenen alanlarda inşa edilecek olan toplam 20.920 sosyal konut için kura çekimleri devam ediyor. Bu kura çekimleri ay sonuna kadar devam edecek. Kurada isminin çıkıp çıkmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar sorgulama ekranına nereden ulaşabileceklerini ve sorgulama işlemini nasıl yapabileceklerini araştırıyorlar. TOKİ Tuzla kura çekimi sonuçları e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Her gün yapılan kura çekiminde çıkan isimlerin listesi e-devlet sisteminden yayınlanıyor. Bu sisteme girip sorgulama yapanlar isim listelerine erişebiliyorlar.