TOKİ İstanbul Tuzla sosyal konut kura çekimlerinde 6200 talihli vatandaş belirlendi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim projesinde TOKİ İstanbul Tuzla’ya inşa edilecek 20.920 sosyal konut için kura çekimlerine devam ediyor. Şu ana kadar İstanbul Tuzla’da 6.200 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi.
TOKİ İstanbul Tuzla sosyal konut kura çekimlerinde 6200 talihli vatandaş belirlendi!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinde kura heyecanı devam ediyor. Aylar önce başlayan kura çekimleri ile Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak 250.000 adet sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor. Deprem felaketinden dolayı bir süre kura çekimlerine ara verilse de geçtiğimiz günlerde kura çekimleri yeniden başlatıldı.

ASLAN PAYI İSTANBUL’UN!

250.000 sosyal konut arasında aslan payını kalabalık nüfusu ve yoğun talep gibi etkenlerle İstanbul aldı. İstanbul’da toplam 50.000 dodyal konut inşa edilecek. Bu 50.000 sosyal konutun 20.920’si ise Tuzla’da yapılacak. Tuzla’da yapılacak olan bu sosyal konutlar için kura çekimleri devam ediyor ve ay sonuna kadar da sürecek. Bu şekilde hak sahipleri belirlenecek.

6.200 KONUTUN HAK SAHİBİ BELLİ OLDU

TOKİ İstanbul Tuzla kura çekimleri ile şu ana kadar 6.200 sosyal konutu satın alma hakkı kazanan vatandaşlar belirlendi. Geri kalan konutlar için de kura çekimleri sürüyor. TOKİ tarafından başvurusu kabul edilen vatandaşlara çekiliş numaraları verilmişti. 6 ayrı torbadan çekilen rakamlarla 6 haneli bir rakam ortaya çıkıyor. Bu yöntemle hak sahipleri belirleniyor. Kura çekimleri her gün saat 10:00’da başlıyor ve 16:30’a kadar sürüyor.

İstanbul’da 50 bin konut için kuralar 19 Nisan'a kadar devam edecek. Kura heyecanı Tuzla'nın ardından, 19 Nisan’a kadar Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri ile sürecek. Tuzla’da çekilecek 20 bin 920 konut için 475 bin 949 adet başvurunun geldiği öğrenildi. Şu ana kadar şehit aileleri ve gaziler, engelli ve emekli vatandaşların kurası tamamlandı. Dün ise genç vatandaşlar için kura çekimine başlandığı ve ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirildi.

Konutların yüzde 5’i şehit aileleri ve gazilere, yüzde 5’i engelli vatandaşlara yüzde 20’si emeklilere, yüzde 20’si de gençler için ayrıldı. 20 bin 920 adet asil hak sahibi çekildikten sonra da kalan başvurulardan 1.046 adet yedek hak sahibi belirlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi, 'İlk Evim' projesinde kura çekimleri İstanbul’da 50 bin hak sahibi için yapılıyor.

TOKİ tarafından kura çekimlerinin Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu kura çekimlerinin ardından inşaat süreçlerine hız verilecek. Sosyal konut satın alma hakkı elde eden vatandaşlar 2 yıl içerisinde de konutlarını teslim alarak yeni evlerinde oturmaya başlayabilecekler.