TOKİ İstanbul'da açık artırma usulü ile 185 adet konut satacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, İstanbul'un iki ilçesinde konut satışını başlatıyor. 185 adet konut açık artırma usulü ile satılacak.
TOKİ İstanbul'da açık artırma usulü ile 185 adet konut satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hem kuralı satış, hem talep projeleri hem de açık artırma usulü ile satış gerçekleştiriyor. TOKİ’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, İstanbul’da 185 adet konutun açık artırma ile satılacağı açıklandı.

TOKİ İstanbul’da 185 konut satacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Projesi ve Beyoğlu Sütlüce Projesi kapsamında inşa edilen 185 adet konutu açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. TOKİ’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, TOKİ Gaziosmanpaşa Sarıgöl Projesi kapsamında inşa edilen 110 konut için 2 Ağustos Salı günü saat 10.30’da açık artırma yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren kişilere satılan konutlar, diğer projelerde olduğu gibi 36 ay içerisinde değil hemen teslim edilecek.

Yarısı peşin, kalanı 120 ay vadeli

TOKİ İstanbul Sütlüce Projesi kapsamındaki 75 konut için ise 3 Ağustos Çarşamba günü saat 10.30’da açık artırma yapılacak. Satış sonrasında Gaziosmanpaşa konutları hemen teslim edilecek ancak Beyoğlu Sütlüce Mahallesindeki konutlar ise 12 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ İstanbul projeleri kapsamındaki 185 konut için açık artırma programı, TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Açık artırma aynı zamanda EMLAKMUZAYEDE adlı internet sitesinden de canlı olarak yayınlanacak.

Sütlüce ve Gaziosmanpaşa’da satışa çıkacak konutlar için yüzde 50 peşinat talep ediliyor ve geriye kalan ücret 120 ay vade ile geri ödenebilecek.