TOKİ Kocaeli, İzmit, Derince sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Kocaeli’de inşa edilecek evler için kura çekimi yapılıyor. TOKİ sosyal konut kura sonucu öğrenme işlemi hangi yollarla yapılabilir?
TOKİ Kocaeli, İzmit, Derince sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı!

Türkiye’de sosyal konut projesi kapsamında 250 bin vatandaşa ev sahibi olma imkanı veriliyor. TOKİ’nin başlattığı proje ile ülkenin 81 ilinde de sosyal konutlar inşa edilecek. Açıklandığında büyük bir ilgiyle karşılanan projeden ev sahibi olmak isteyen milyonlarca dar gelirli vatandaş başvuruda bulundu. Şimdi bu başvuru yapanlar arasında 250 bin konutu kimlerin satın alabilecekleri kura çekimleri ile belirleniyor.

HER GÜN KURA ÇEKİLİYOR

TOKİ sosyal konut kura çekimleri oldukça yoğun bir takvime uyularak yapılıyor. TOKİ’nin planlamasıyla her gün bir başka şehirde kura çekimleri yapılıyor. Bazı kentlerde kura çekimleri günlerce sürebiliyor. Bunun planlayıcı TOKİ olurken kuralar hem canlı yayınlanıyor hem de noter huzurunda çekiliyor. Kura çekimlerine dair vatandaşların akıllarında en küçük bir şaibe şüphesi bile oluşmuyor.

TOKİ KOCAELİ KURALARI ÇEKİLİYOR!

TOKİ sosyal konut kura takvimine göre bugün Kocaeli kuraları çekiliyor. Yapılan açıklamada Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 2.255 ve Derince ilçesinde 260 sosyal konut olmak üzere toplam 2.515 sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar çok büyük bir sevinç yaşıyorlar. Bu vatandaşlar ev satın alma hakkı elde ediyorlar. TOKİ ile sözleşme yaparak inşaatı henüz başlamamış projeden evlerini satın alabiliyorlar.

KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI!

TOKİ’nin kura sonuçları oldukça büyük ilgi görüyor. E-devlet sistemi üzerinde bulunan TOKİ kura sonucu sorgulama ekranında işlem yapan vatandaşlar sonuçlara erişebiliyorlar. Böylece kendilerine ev çıkıp çıkmadığını öğrenebilen vatandaşlar işlemlerini ona göre yapabiliyorlar. Ev çıkmayan vatandaşlar ise TOKİ’nin bundan sonra yapacağı sosyal konut projelerinden ev sahibi olmayı beklemeye başlıyorlar.