TOKİ konut dolandırıcılarına karşı uyardı! İdarenin adını kullanarak...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ'nin adını kullanarak konut satışı vadeden ve ücret talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.
TOKİ konut dolandırıcılarına karşı uyardı! İdarenin adını kullanarak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan tüm vatandaşları ilgilendiren bir uyarı yapıldı. TOKİ’nin adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlerin yeniden türediği belirtilen açıklamada, vatandaşların dikkatli olması istendi.

TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son haftalarda konut satın almakta zorlanan vatandaşları TOKİ’nin adını kullanarak kandırmaya çalışan kişilerin tespit edildiğini açıkladı. TOKİ tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu ve diğer işlemlerinin tamamının TC Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığı ile yapıldığı hatırlatıldı.

Dolandırıcılık girişiminde bulunan kişilerin, başka banka hesapları üzerinden başvuru bedeli toplamaya çalıştığının tespit edilmesi üzerine açıklama yapan TOKİ, başka bir banka şubesi ve şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmadığını, ayrıca herhangi bir kooperatif ya da dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep veya kaparo gibi ücretler alınarak işlem yapılmadığını aktardı.

TOKİ’nin ismini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışanlarla ilgili uyarıda bulunan TOKİ, vatandaşlara telefonla ya da şahsen ulaşarak konut satmayı vadeden, ödene talep eden kişilere itibar edilmemesi konusu vurgulandı. Vatandaşlardan, kendileri ile irtibata geçerek para talebinde bulunulması halinde savcılığa suç duyurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Konut satışı ile ilgili dolandırıcılık hadiseleri için TOKİ’nin internet sayfası olan TOKİ GOV TR, .ağrı merkezi 444 86 54, kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında hiç kimseye itibar edilmemesi ve para aktarımı yapılmaması konusunda uyarı yapıldı.