TOKİ kura çekimi tamamlanan sosyal konut sayısını açıkladı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında TOKİ kura çekimlerine devam ederken bugüne kadar 43.599 konut için hak sahiplerinin belirlendiği bildirildi.
TOKİ kura çekimi tamamlanan sosyal konut sayısını açıkladı!

Türkiye’de TOKİ’nin sosyal konut projesinin aşamaları milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. 31 Ekim 2022 tarihine kadar vatandaşlardan 250 bin adet sosyal konut için başvuru alan TOKİ çok beklemeden 7 Kasım 2022 tarihinde de kura çekimlerini başlattı. 16 günlük kura çekim sürecinde ise çok sayıda projede 2+1 ve 3+1 konutlar için kura çekimi yapıldı.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ TAMAMLANAN İLLER!

TOKİ’nin noter huzurunda gerçekleştirdiği kura çekimleri bazı iller için tamamlandı. Kura çekimi planlamasında şanslı illerden olan Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Gaziantep’te kuralar sona erdi. Elazığ’da ise kura çekimlerinin son aşaması bugün yapılıyor. Bu illerde yapılacak olan sosyal konutların hangi vatandaşlar tarafından satın alınabilecekleri belirlendi.

KURASI ÇEKİLEN KONUT SAYISI AÇIKLANDI!

TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesi kapsamında 250 bin adet sosyal konut yapılacak. Bu konutlar 2+1 ve 3+1 seçenekleri ile inşa edilecek. Konutların hak sahipleri ise kura çekimleriyle belirleniyor. 20 ilde sosyal konutlar için 411.706 adet başvuru yapılmıştı. Bu başvuranların katıldıkları kura çekimleri ile 43.599 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi. TOKİ tarafından verilen bilgilere göre bu konutların 647’sinde şehit ailelerine ve gaziler, 3.428’inde engelli vatandaşlar, 8.724’ünde emekliler, 16.499’unda gençler ile diğer kategorisindekiler hak sahibi oldular.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ DEVAM EDECEK!

TOKİ tarafından yapılan kura çekimlerinde şu anda yaklaşık olarak 250 bin sosyal konutun beşte birine yakınında kura çekimi sona erdi. Kalan sosyal konutlar için de kura çekimlerine devam edilecek. TOKİ haftalık olarak açıkladığı kura çekim takvimine göre sosyal konutların hak sahiplerini belirliyor. Mart ayının sonuna kadar tüm kuralar çekilmiş olacak.