TOKİ kura sonucu Sakarya ve Mersin isim listesi sorgulama!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri bugün Mersin ve Sakarya ile devam ediyor. Mersin’de 1.128 konut, Sakarya’da 1.760 konut için hak sahibi belirleniyor. TOKİ kura sonuçları belli oldu mu?
TOKİ kura sonucu Sakarya ve Mersin isim listesi sorgulama!

Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesinin kura aşaması devam ediyor. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında il il kura çekimleri yapılarak inşa edilecek konutların hak sahipleri tespit ediliyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar TOKİ’den sosyal konut satın alma hakkı elde ederek çok büyük bir sevinç yaşıyorlar.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NASIL YAPILIYOR?

TOKİ’nin kura çekimini nasıl yaptığı merak ediliyor. TOKİ tarafından kura çekimi yapılacak iller, ilçeler ve projeler belirlenip bir takvim açıklanıyor. O takvime göre kura çekimleri yapılıyor. Noter huzurunda yapılan kura çekimlerinde inşa edilecek konut sayısı kadar vatandaşın ismi çıkıyor. Bu şekilde kura sonucu ismi çıkan vatandaşlar ev sahibi olma hakkı elde ediyorlar. Ayrıca bu kura çekimleri TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ SAKARYA VE MERSİN!

TOKİ’nin kura takvimine göre bugün yani 16 Ocak 2023 Pazartesi günü Mersin ve Sakarya’da kura çekimi yapılıyor. Mersin’de Anamur ilçesinde 1000 ve Aydıncık ilçesinde 128 konut olmak üzere toplamda 1.128 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor. Sakarya Merkez’de ise inşa edilecek olan 1.760 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor. Kura törenlerinin her ikisi de saat 10:00’da başladı.

TOKİ KURA SONUCU ÖĞRENME!

TOKİ’nin kura sonuçlarını öğrenmek isteyen çok sayıda vatandaş bulunuyor. Buna göre kura sonucu sorgulama ekranı en çok araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar TOKİ kura sonucu sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Kura sonucu isim listelerine bu şekilde erişilebiliyor.