TOKİ kura sonucu sorgulama! Antalya Serik, Manavgat, Alanya sosyal konut isim listesi!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri bugün Antalya’da devam ediyor. Sosyal konut sahibi olacak hak sahipleri noter kurasıyla belirleniyor. TOKİ kura sonucu isim listeleri belli oldu mu?
TOKİ kura sonucu sorgulama! Antalya Serik, Manavgat, Alanya sosyal konut isim listesi!

Türkiye’de TOKİ’nin başlattığı dev sosyal konut projesinde kura aşaması devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim kapsamında 81 ilde 2 yıl içerisinde 250.000 sosyal konut yapılacak. Bu sosyal konutlar dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sağlayacak. TOKİ’ye sosyal konut başvurusu yapan vatandaşlar noter kurasında isimlerinin çıkmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar.

240 AY VADE İLE EV SAHİBİ OLUNABİLİYOR

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında dar gelirli vatandaşlara 240 ay vade ile ev sahibi olma imkanı veriliyor. Normal koşullarda şu anda emlak piyasasında bu vatandaşların bir konut satın alma imkanları bulunmuyor. Yüksek fiyatlardan dar gelirlileri korumayı planlayan TOKİ 240 ay vade imkanı da vererek bu vatandaşların kiradan bile az tutarlı taksitlerle ev satın alabilmelerine olanak sağlıyor.

KURA ÇEKİMİ ANTALYA’DA!

TOKİ’nin açıkladığı sosyal konut kura takvimine göre bugün Antalya’da kura çekimleri devam ediyor. Noter huzurunda çekilen bu kuralar ile vatandaşlar ev sahibi olma hakkı elde ediyorlar. Bugünün kura takvimine göre Antalya’nın Alanya ilçesinde 500, Manavgat ilçesinde 350 ve Serik ilçesinde 350 olmak üzere toplam 1200 sosyal konutu hak sahibi belirleniyor. Hak sahibi olan vatandaşlar TOKİ ile sözleşme yaparak ev satın alma süreçlerini resmen başlatıyorlar.

TOKİ SOSYAL KONUT KURA SONUCU ÖĞRENME!

TOKİ sosyal konut kura sonuçları büyük bir merakla araştırılıyor. TOKİ bu konuda gayet hızlı bir sistem uyguluyor. Her gün çekilen kuraların ardından isim listeleri sisteme giriliyor. Vatandaşlar e-devlet üzerinden sorgulama yaparak bu isim listelerine erişebiliyorlar. Listeleri kontrol edenler isimlerinin listede olup olmadığını görebiliyorlar. Listede ismi olanlar 2+1 veya 3+1 sosyal konut satın alma hakkı elde ediyorlar.