TOKİ kuraya hak kazananlar başvuru listesi Konya Merkez 2 Aralık 2022

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kura çekimleri Konya Merkez ile devam ediyor. TOKİ Konya kuraya hak kazananlar başvuru listesi nereden sorgulanır?
TOKİ kuraya hak kazananlar başvuru listesi Konya Merkez 2 Aralık 2022

TOKİ sosyal konut kura çekimlerine devam ediliyor. Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek olan 250 bin adet sosyal konut için kura çekimleri yapılıyor. TOKİ tarafından planlanan kura çekimleriyle bu sosyal konutları satın alma hakkı elde eden vatandaşlar belirleniyor. 2+1 veya 3+1 sosyal konut satın almak için başvuru yapan vatandaşlar kura çekimlerinde isimlerinin çıkmasını bekledikleri için bu süreci çok yakından takip ediyorlar.

TOKİ KONYA MERKEZ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından sosyal konut kura çekimlerine Konya Merkez’in kura çekimi ile devam ediliyor. Konya’nın çok sayıda ilçesinde ayrıca sosyal konutlar inşa edilecek ama Konya Merkez için kura tarihi 2 Aralık 2022 Cuma günü olarak açıklandı. Saat 10:00’da başlayacak olan kura çekimi noter huzurunda yapılacak. Konya Merkez’de TOKİ’nin inşa edeceği 2891 adet sosyal konutun hak sahipleri noter kurasıyla belirlenecek.

KURA ÇEKİMİNE KATILMAYA HAK KAZANAN BAŞVURU LİSTESİ!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 31 Ekim 2022 tarihine kadar başvuruları kabul etti. Milyonlarca vatandaş TOKİ’ye başvuru yaparak sosyal konut satın almak istediklerini bildirdiler. Ancak yapılan bu başvuruların yaklaşık yarısı TOKİ tarafından kabul edilmedi. Başvuru için gerekli koşulları sağlayamayanların başvuruları reddedildi. Bu kişiler noter kurasına katılamayacaklar. Bundan dolayı da Konya Merkez’de TOKİ sosyal konut kura çekimine katılacakların isim listeleri merak ediliyor.

TOKİ Konya kuraya hak kazananlar başvuru listesi için vatandaşlar ne şekilde sorgulama yapacaklarını merak ediyorlar. Kura çekiminde isimlerinin yer alıp almayacağını öğrenmek isteyen vatandaşların E-Devlet üzerinden sorgulama yapmaları gerekiyor. Yapılan sorgulamada kura çekiminde vatandaşların isimlerinin olup olmadığına dair bilgilere ulaşılabilecek.