TOKİ Manisa Yunusemre, Akhisar, Kula, Salihli sosyal konut kura sonucu sorgulama 2 Şubat 2023

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kura çekimleri devam ediyor. Bugün Manisa’da inşa edilecek 1.697 sosyal konut için kuralar çekildi. TOKİ Manisa kura sonuçları ve isim listesi belli oldu.
TOKİ Manisa Yunusemre, Akhisar, Kula, Salihli sosyal konut kura sonucu sorgulama 2 Şubat 2023

Türkiye’de bugüne kadar en büyük sosyal konut hamlesi olan İlk Evim projesinde kura aşaması sürüyor. TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konutlar için başvurular alınmış ve sıra hak sahiplerinin belirlenmesine gelmişti. TOKİ bu hak sahipliğini kura çekerek belirliyor. Türkiye’nin çoğu ilinde sosyal konut kuraları tamamlandı. Tamamlanmayan kuralar için ise her gün farklı bir ilde kura çekimi yapılıyor.

TOKİ MANİSA KURALARI ÇEKİLDİ!

TOKİ tarafından Manisa ilinde inşa edilecek sosyal konutlar için kura çekimi yapıldı. Açıklanan takvime göre Yunusemre ilçesinde 750, Akhisar ilçesinde 267, Kula ilçesinde 500 ve Salihli ilçesinde 180 olmak üzere toplam 1.697 adet sosyal konut için kura çekimi yapıldı. Bu sosyal konutların kimler tarafından satın alınacağı böylece belirlenmiş oldu. Kurada ismi çıkmayanlar ise bir sonraki sosyal konut projesini şimdiden heyecanla beklemeye başladılar.

2 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK!

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ile beraber hak sahipleri belirlenirken inşa edilecek sosyal konutların planlaması da yapılıyor. Bu kapsamda sosyal konutların yapılacağı arsalar belirlendi ve ihale çalışmaları hızlandı. Yapılacak ihalelerin ardından yer teslimleri gerçekleştirilecek. İhalelerin kazanan firmalar yer tesliminin ardından ise en geç 2 yıl içerisinde bu sosyal konutları teslim etmekle yükümlü olacaklar.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI!

TOKİ sosyal konut kura sonuçları merak konusu oluyor. Bunun için e-devlet üzerinden sorgulama yapılması gerekiyor. E-devlet sisteminde TOKİ hizmetleri arasında bulunan sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı kullanılarak vatandaşlar isimlerinin listede olup olmadığını öğrenebiliyorlar. Böylece sosyal konut satın alma hakkı elde edilip edilemediği görülebiliyor. Manisa sosyal konut kura sonuçları için de sorgulama yapılabiliyor.