TOKİ müjdeyi verdi! 25 Ekim'de 250 bin sosyal konut projesi için temel atılacak 17 il hangisi?

250 bin sosyal konut projesinde temel atma töreni düzenlenecek şanslı iller açıklandı! 250 bin sosyal konut projesi ilk hangi illerde başlayacak, 17 il hangisi?
TOKİ müjdeyi verdi! 25 Ekim'de 250 bin sosyal konut projesi için temel atılacak 17 il hangisi?

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlamak amacı ile hayata geçirilecek olan 250 bin sosyal konut projesinde beklenen müjdeli haber geldi. TOKİ başvurusu yapmak isteyen kişiler en çok evlerini ne zaman teslim alacaklarını merak ederken projede beklenen açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 250 bin sosyal konut projesinde Ekim ayında temel atma işlemlerine başlanacağı duyurulmuştu. TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklaması ile temel atma töreni düzenlenecek olan 17 il açıklandı. 

25 EKİM 2022 TARİHİNDE 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE İLK TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENECEK 17 İL HANGİSİ, PROJE İLK HANGİ İLLERDE BAŞLAYACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile beklenen duyuru yapıldı. TOKİ paylaşımında "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk temelini 5 bin konut ile 17 ilimizde 25 Ekim'de atıyoruz. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verilerek ilk olarak 5 bin konutun temellerinin atılacağı ilan edildi. 

TOKİ tarafından yayımlanan listede yer alan 17 il ise şu şekilde sıralandı:

Ankara, 

Afyon, 

Amasya, 

Aydın, 

Bolu, 

Diyarbakır, 

Elazığ, 

Erzurum, 

Kahramanmaraş, 

Kırşehir, 

Konya, 

Manisa, 

Muğla, 

Tunceli, 

Uşak, 

Yozgat, 

Zonguldak.