TOKİ sosyal konut projesinde ev bedelinin tamamı peşin ödenirse indirim var mı?

TOKİ sosyal konut projesine vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. TOKİ’den sosyal konut satın alabilmek için 5 milyondan fazla başvuru yapıldı. Peki TOKİ sosyal konut projesinde evin fiyatının tamamını peşin ödeyenlere indirim var mı?
TOKİ sosyal konut projesinde ev bedelinin tamamı peşin ödenirse indirim var mı?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin başvuru işlemleri devam ediyor. Vatandaşlar TOKİ’nin sosyal konut projesinden ev sahibi olmak için başvurularını yapmayı sürdürüyorlar. Şu ana kadar yapılan başvuruların sayısı 5 milyonu geçti. Bu 5 milyon başvurunun 1,7 milyonundan fazlasını gençler yaptılar.

TOKİ ESNEK ÖDEME İMKANI SUNUYOR MU?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlar ödemelere dair de detayları merak ediyorlar. Özellikle esnek ödeme konusunda imkanlar sorgulanıyor. TOKİ bu projede vatandaşlara 240 aya kadar taksit imkanı sağlıyor. Taksit süreleri daha uzun olamayacak. Bu açıdan her ay ödeme yapılması gerektiği için esnek ödeme imkanı olmayacak. Ancak vatandaşlar daha az sayıda taksit ile ödeme yapabilecekler. Bu konuda tercih tamamen vatandaşa ait olacak.

YÜZDE 10’DAN FAZLA PEŞİNAT ÖDENEBİLİR Mİ?

TOKİ sosyal konut projesinde taksitlerin tutarlarını düşürmenin bir yolu bulunuyor. Bu da yüksek oranda peşinat ödemesi yapmaktan geçiyor. Bu durumda vatandaşlar açıklanan taksit miktarlarından daha düşük taksitler halinde TOKİ’ye borçlarını geri ödeyebilecekler. Açıklanan taksit miktarları yüzde 10 peşinat üzerinden hesaplandı. Peşinat ödemesinin oranı arttıkça taksit miktarı da azalacaktır. Bu konuda da tercih tamamen vatandaşa ait olacak.

TÜM ÖDEMEYİ PEŞİN YAPANLARA İNDİRİM VAR MI?

TOKİ sosyal konut projesinde evler için açıklanan tutarların tamamının peşin olarak ödenmesi durumunda indirim uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. TOKİ peşin ödeme yapanlara herhangi bir şekilde indirim uygulamayacak. Ancak bu konuda vatandaşlara esnek bir imkan açıklanmamış olsa da tanınıyor. TOKİ’nin dönem dönem açıkladığı yüzde 25 indirim kampanyaları oluyor. Evin bedelinin tamamını peşin ödemeyerek bu indirim kampanyalarının yapılmasını bekleyecek olanlar yüzde 25 indirim ile tüm borçlarını kapatabilme imkanı bulabiliyorlar. Şu anda 800 Bin TL fiyatı olan bir ev için yaklaşık 200 Bin TL indirim elde edilebilecek.