TOKİ yüzde 25 indirim hesaplama! Erken peşin ödeme indirimi nasıl hesaplanır, 2022 kampanyası ile kredi çekerek borç kapatmak mantıklı mı?

TOKİ'nin erken ödeme indirimi 2022 kampanyası için 2. dönem başvuruları başlıyor. 23 Eylül 2022 Cuma günü yani bugün itibari ile başlayan indirim kampanyası 19 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Peki TOKİ indirimi nasıl hesaplanır, borcunu erken kapatan kaç TL indirim kazanacak?
TOKİ yüzde 25 indirim hesaplama! Erken peşin ödeme indirimi nasıl hesaplanır, 2022 kampanyası ile kredi çekerek borç kapatmak mantıklı mı?

TOKİ'nin peşin ödeme indirimi için 2022 yılının 2. dönem başvuruları başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından her sene düzenli olarak gerçekleştirilen ve son dönemde yılda 2 kere yapılmaya başlanan TOKİ'nin peşin ödeme indirimi kampanyası için beklenen son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile TOKİ'nin erken ödeme indirimi kampanyasının 2. döneminin başladığı ilan edilmişti. İndirim kampanyası ile konut ve işyeri alıcılarına yüzde 25 oranında, arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında erken ödeme indirimi yapılacağı ilan edildi. Peki, TOKİ erken ödeme indirimi nedir, peşin ödeme indirimi nasıl hesaplanır?

TOKİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından satışa sunulan konut, işyeri ve arsa gibi taşınmaz satın alan kişiler için her sene düzenlenerek geleneksel hale getirilen TOKİ erken ödeme indirimi kampanyası 2022 yılında ilk olarak Mart ayında düzenlenmişti. İkinci kampanya için beklenen açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdi. 

Yapılan açıklama ile başvuru tarihi 23 Eylül 2022 olarak ilan edilirken son başvuru tarihi ise 19 Ekim 2022 olarak ilan edildi. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan indirim kampanyamızı açıkladı. TOKİ’den ev veya iş yeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için % 25 peşin ödeme indirimi yapılacak. Ayrıca borcun en az %25’ini kapatmak isteyen de %25 indirim alabilecek. Hayırlı, uğurlu olsun" diyerek yüzde 25 indirim yapılacağını ilan etmişti. 

TOKİ PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ NEDİR, ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ NASIL HESAPLANIR?

 Yapılan kampanyadan yararlanan kişiler toplam borçlarını ödemeleri durumunda ödenecek olan borç rakamından yüzde 25 oranında indirimden yararlanma hakkı elde edecekler. Örneğin 100 bin TL borcu olan bir kişi bu borcun tamamını kapatması durumunda 25 bin TL indirim hakkı elde ederek 75 bin TL ödeme yapması durumunda borcunu kapatabilecek. Borcunun bir bölümünü ödeyen kişiler ise ödeme yaptıkları tutar üzerinden yüzde 25 indirim hakkı elde edecekler.