TOKİ Zonguldak Merkez, Çaycuma, Ereğli, Devrek sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama

TOKİ Zonguldak sosyal konut kura çekimleri başladı. TOKİ bugün Zonguldak’ta 798 konutun kura çekimini yapacak. TOKİ Zonguldak kura sonuçları isim listesi sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ Zonguldak Merkez, Çaycuma, Ereğli, Devrek sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama

Türkiye’de büyük bir ilgi gören TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için kura çekimleri son hız devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan planlama ile kura çekimleri proje proje ilerliyor ve sosyal konutların hak sahipleri noter huzurunda çekilen kuralarla belirleniyor. 2+1 ve 3+1 sosyal konutların kura çekimlerine bugün Zonguldak ile devam ediliyor.

TOKİ ZONGULDAK KURA ÇEKİMİ!

TOKİ Zonguldak sosyal konut kura çekimi 4 Aralık 2022 Pazar yani bugün başladı. Sosyal konut kura çekimleri ile Zonguldak genelinde 789 konutun hak sahipleri belirlenecek. Ekim ayının sonuna kadar Zonguldak projeleri için sosyal konut başvurusu yapan vatandaşların isimlerinin yer aldığı listelerden bugün kura çekimleri yapılıyor. Hak sahipleri noter gözetiminde yapılan kura çekimi ile belirleniyor.

TOKİ’nin Zonguldak’ta sosyal konut planlaması belli oldu. Buna göre TOKİ öncelikle Zonguldak Merkez’de 222 konutluk sosyal konut projesi yapacak. Ayrıca yine Zonguldak’ın ilçelerinde sosyal konutlar inşa edilecek. Bu kapsamda Ereğli ilçesinde 100 sosyal konut, Çaycuma ilçesinde 150 sosyal konut, Devrek ilçesinde 317 sosyal konut yapılacak. Tüm bu sosyal konutların hak sahipleri bugün yapılan kura çekimi ile belirlenecek.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NASIL İZLENİR?

TOKİ’nin Zonguldak ve ilçelerinde yapılacak olan 789 sosyal konut için kura çekimlerini canlı olarak izlemek isteyenler bunun yollarını merak ediyorlar. Kura çekimleri TOKİ’nin Youtube sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Ayrıca TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden de bu kura çekimi izlenebilecek. Bu kanallar üzerinden vatandaşlar kura çekimlerini anı anına takip edebilecekler.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA!

TOKİ Zonguldak kura sonucu sorgulama işleminin nasıl yapılabileceği de araştırılıyor. Bunun için vatandaşların E-devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bu sistem içerisinde Toki kura sonucu sorgulaması yapan vatandaşlar isim listelerine ulaşabiliyorlar. Böylece kendilerine sosyal konut çıkıp çıkmadığı vatandaşlarca görülebiliyor. Ancak TOKİ her günün isim listelerini akşam saatlerinde yayınlıyor.