TOKİ'den 30 ilde satılık 235 iş yeri! Fiyatlar 150 Bin TL'den başlıyor, 10 yıl taksit imkanı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin 30 farklı ilinde toplam 235 iş yeri satışa çıkarıldı. Satılacak işyerlerine dair ayrıntılar ve satış koşulları belli oldu.
TOKİ'den 30 ilde satılık 235 iş yeri! Fiyatlar 150 Bin TL'den başlıyor, 10 yıl taksit imkanı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından zaman zaman vatandaşlara uygun maliyetlerle konut, arsa ve iş yeri gibi taşınmazlar satın alma imkanı veriliyor. TOKİ sosyal konut inşa ettiği gibi iş yeri de inşa ederek satıyor. Bu satışları takip eden vatandaşlar çok uygun maliyetlerle gayrimenkul yatırımı yapmış olabiliyorlar.

KİRA GELİRİ ELDE EDİLEBİLİR

TOKİ’nin satışa çıkardığı iş yerlerini satın alarak vatandaşlar kira geliri elde etmeye başlayabilirler. Bunun için ilgili iş yerlerinin satın alınması ve uygun maliyetlerle kiraya verilmesi gerekecek. Hem gayrimenkul yatırımı yapacaklar hem de bu yatırımdan hemen gelir elde etmeye başlayacaklar. Ayrıca vatandaşlar iş yerlerinin satışa çıkarıldığı illerde iş yeri açmak isteyebilirler. Bu şekilde bu imkana da sahip olabilecekler.

HANGİ İLLERDE İŞ YERLERİ SATILACAK?

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasına göre iş yerlerinin hangi illerde bulunduğu da belli oldu. Satışa çıkarılan bu iş yerlerinin Aksaray, Ankara, Aydın, Bartın, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzurum, Giresun, Iğdır, İstanbul, İzmir, Karsa, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak ve Van’da oldukları belirtildi.

HANGİ KOŞULLARDA SATIŞ YAPILACAK?

TOKİ’nin satacağı iş yerleri için hangi koşullarda satış işleminin gerçekleştirileceği de araştırılıyor. TOKİ bu iş yerlerini piyasa koşullarına göre oldukça makul şartlarda satacağını duyurdu. Satışa çıkarılan iş yerleri için vatandaşlara 120 ay vade imkanı tanınacak. Bu vade imkanının kullanılmasının ön şartı ile yüzde 25 peşinat ödemek olacak. Yani iş yerinin satış bedelinin yüzde 25’ini peşin ödeyenler 10 yıla yayılan taksitlerle bu iş yerlerini alabilecekler.

TOKİ İŞ YERİ SATIŞLARI NASIL YAPILACAK?

TOKİ satışa çıkardığı 325 iş yeri için satışın nasıl yapılacağını da açıkladı. Buna göre 18 Nisan 2022 Salı günü Saat 10:30’da açık artırma yöntemiyle bu iş yerleri satılacak. Açık artırmalar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Açık artırmaya teklif vermek isteyenlerin internetten de bu tekliflerini verebilmeleri mümkün olabilecek.

Öte yandan 235 iş yerinin satışı ile alakalı olarak tüm bankacılık işlemleri Ziraat bankası ve Halkbank’tan yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyenler veya teminat yatırmak isteyenler bu bankaların tüm şubelerinden işlemlerini yapabilecekler.