TOKİ’den 4.636 sosyal konut hamlesi! 10 il için karar veriliyor!

TOKİ’nin sosyal konut projeleri kapsamında ihaleler yapılmaya devam ediliyor. Bu hafta 10 farklı ilde 4.636 sosyal konutun ihalesi yapılacak. İhalelerin ardından inşaatlar yapılıp evler vatandaşlara teslim edilecek.
TOKİ’den 4.636 sosyal konut hamlesi! 10  il için karar veriliyor!

Türkiye’de sosyal konut hamlesinin mimarı olan TOKİ yeni sosyal konutların inşası için hiç ara vermiyor. Açıklanan projelerin ihalelerini sırayla yapan TOKİ bu şekilde inşaatların acele bir şekilde başlamasını sağlıyor. TOKİ’nin sosyal konut projeleri içerisinde yer alan bazı projeler ihaleye çıkıyor. İhale takvimini duyuran TOKİ 10 ayrı ilde ihale yapılacağını ilan etti.

HANGİ İLLERDEKİ PROJELER İHALEYE ÇIKIYOR?

TOKİ tarafından verilen bilgilere göre 29 Mayıs – 2 Haziran haftasında yine çok sayıda ihale yapılacak. İnşaat firmaları bu ihaleleri alabilmek için TOKİ’ye teklif vererek büyük bir rekabete girecekler. TOKİ’nin İstanbul, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Uşak, Sivas, Düzce, Giresun, Edirne ve Karaman’da bulunan projeler için ihaleler yapılacak. Bu ihalelerle beraber 4.636 sosyal konutun yapımı için ilk adım atılmış olacak.

2 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK!

TOKİ’nin ihale sisteminde inşaatların nasıl başlayacağına dair uygulama merak ediliyor. TOKİ önce projelerin ihalelerini yapıyor. Ardından gelen teklifler TOKİ tarafından değerlendirmeye alınıyor. Uygun görülen teklifler arasında en iyi teklif sahibine sosyal konut yapımı için hak veriliyor. İhale sonuçlandıktan sonra 15 gün içerisinde ilgili firma ile sözleşme yapılıp yer teslimi yapılıyor. Bu firma da bu tarihten itibaren 2 yıl içerisinde sosyal konutları inşa edip teslim etmekle mükellef oluyor. Haziran 2023’te sözleşme yapılan bir inşaat şirketi sosyal konutları en geç Haziran 2025’te teslim etmek zorunda kalıyor.

TOKİ ihalesi yapılan bu sosyal konutların kimler tarafından satın alınacağını daha önce kura çekimi ile belirlemişti. Bu hak sahipleri eğer sosyal konutları satın almaktan vazgeçerlerse ve yedekler de almak istemezlerse TOKİ bu konutları daha sonra yeniden satışa çıkararak dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı verecek.