TOKİ'den 50 ilde çekilişsiz kurasız arsa satışı ilanı!

TOKİ ilk evim arsa projesi kura çekilişleri tüm hızı ile devam ederken Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında yer aldığı 50 ilde açık artırma ile arsa satışı yapılacağı ilan edildi.
TOKİ'den 50 ilde çekilişsiz kurasız arsa satışı ilanı!

TOKİ'den 50 ilde çekilişsiz kurasız arsa satışı ilanı! Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan duyuru ile yeni arsa satışı yapılacağı ilan edildi. Yapılan duyuruda muhammen bedeli 6 milyar 118 milyon 378 bin 622 lira olan yaklaşık 13 milyon 884 bin 920 metrekare büyüklüğündeki arsanın açık artırma ile satılacağı duyuruldu. 

Arsa satışı için aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin de yer aldığı 50 ilde 575 arsa 4 - 5 - 6 Nisan tarihleri arasında TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Çankaya Bilkent Otel’de düzenlenecek olan oturumlar ile satılacak. İsteyen kişiler internet üzerinden de arsa satışı için teklif verilebilecek. 

TOKİ AÇIK ARTIRMA İLE ARSA SATIŞ İHALESİ YAPILACAK OLAN İLLER HANGİLERİ?

TOKİ tarafından yayımlanan ihale duyurusu ile Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Batman, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta yer alan 575 arsanın satılacağı ilan edildi. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan arsalar arasında konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları gibi farklı niteliğe sahip olan çok sayıda arsa yer aldı. Arsaları alan kişiler ödemeleri istedikleri takdirde peşin yapabilecekleri gibi istedikleri takdirde ise yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeli olarak ödeyebilecekler. 

TOKİ'den 50 ilde çekilişsiz kurasız arsa satışı ilanı!

TOKİ'nin yayımladığı duyuruda "Alıcılar, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat 48 ay vade ile sahip olabilecek. Ayrıca arsalar KDV’den muaf şekilde satılacak. Ankara’da konut, plansız ve sosyal kültürel tesis alanları, Antalya’da konut ile ticaret alanları bulunuyor. İzmir’de satışa sunulan arsalar arasında sanayi ve depolama, sanayi, günübirlik turizm tesis konut alanları bulunuyor. İstanbul’da konut, konut dışı kentsel çalışma alanları yer alıyor" ifadelerine yer verildi.