TOKİ'den 7 ilde yeni konut projeleri! 2+1 evler 2.800 TL, 3+1 evler 3.500 TL taksitle satılacak!

Vatandaşları uygun fiyata ev sahibi yapan TOKİ’den yeni hamleler gelmeye devam ediyor. TOKİ 2.236 konut için vatandaşlara taksitli ev sahibi olma imkanı veriyor. TOKİ hangi illerde konut inşaatlarına başlıyor.
TOKİ'den 7 ilde yeni konut projeleri! 2+1 evler 2.800 TL, 3+1 evler 3.500 TL taksitle satılacak!

TOKİ dar gelirli vatandaşlar için konut inşa etmeye devam ediyor. Bu inşa edilen konutlar çok uygun maliyetlerle dar gelirli vatandaşlara satılıyor. TOKİ’nin ödeme sistemi içerisinde vatandaşlara taksit imkanı da sağlanırken böylece ev sahibi olmak oldukça makul koşullarla mümkün olabiliyor. TOKİ’nin yeni konut inşaatlarına başlayacağı iller açıklandı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa ederek vatandaşlara satacak? 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları TOKİ’de ne kadar?

TOKİ YENİ KONUT İNŞA EDİLECEK İLLERİ AÇIKLADI!

TOKİ’nin hazırlamış olduğu projeler sırayla ihale edilerek inşaat süreçleri başlatılıyor. Bu kapsamda TOKİ önce projeyi hazırlıyor ve ardından ihale için tarih duyurusu yapıyor. Gelecek hafta TOKİ’nin ihalesini yapacağı konutların hangi illerde oldukları belirlendi. Buna göre bu hafta Niğde, Çankırı, Denizli, Çorum, Bursa, Bilecik ve Aksaray’da 2.236 konutluk projelerin ihaleleri yapılacak. Bu illerde TOKİ yeni konut inşaatlarına başlayarak vatandaşlara çok uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sağlayacak.

KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

TOKİ’nin inşa ettiği konutların fiyatları emlak piyasasına göre oldukça uygun olabiliyor. Bu fiyatların düşük olmasının ana sebebi ise arsa maliyetinin olmaması oluyor. Bu şekilde fiyatlarda büyük indirimler yapılabiliyor. İnşaat maliyeti ise ihaleyle yapıldığı için düşük olabiliyor. TOKİ tarafından verilen bilgilere göre 2+1 konutların fiyatları 770 Bin TL, 3+1 konutların fiyatları ise 950 Bin TL oluyor.

TAKSİTLE TOKİ EV SAHİBİ YAPIYOR

TOKİ’yi oldukça avantajlı kılan ve dar gelirlilerin ev sahibi olmalarını sağlayan faktör kurumun kendi finansal sisteminden karşılanıyor. Vatandaşlara hem uygun fiyat veren TOKİ hem de konut kredisi çekilmesine gerek kalmadan vatandaşın taksitlerle ev sahibi olmalarını sağlıyor. Yüzde 10 peşinat ödeyen vatandaşlar 240 aya kadar vade imkanı bulabiliyorlar. Bu vade süresi projeye göre değişiyor. TOKİ 2+1 evleri 2.887 TL’den, 3+1 evleri ise 3.562 TL’den başlayan taksitlerle satıyor.

toki-1.jpg

TOKİ’den ev satın almak isteyenler yapılan satış duyurularını takip etmeleri gerekiyor. Bu duyuruları takip edenler kira öder gibi ev sahibi oluyorlar.