TOKİ'den müstakil ve müşterek arsa alacaklar dikkat! 13 ilde İlk Evim Arsa kura takvimi belli oldu!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi kapsamında kura çekim tarihleri belli oldu. Buna göre ilk etap kuraları 13 ilde çekilecek ve arsaları satın almaya hak kazanacak vatandaşlar belirlenecek.
TOKİ'den müstakil ve müşterek arsa alacaklar dikkat! 13 ilde İlk Evim Arsa kura takvimi belli oldu!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi kapsamında vatandaşlara Türkiye’nin 81 ilinde 1 milyon adet altyapılı arsa satışı yapılacaktı. Bu arsaları satın alabilmek için vatandaşlar başvuru tarihleri içerisinde başvurularını gerçekleştirdiler. Şimdi ise kura çekimi aşamasına geçiliyor. Noter huzurunda çekilecek olan kura ile arsaları satın alma hakkı kazanacak vatandaşlar belirlenecek.

KAÇ KİŞİ BAŞVURMUŞTU!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi kapsamında 100 bin adet arsa satışı yapılacağı açıklanmıştı. Ancak talep çok olunca bu arsa sayısı 1 milyon adete çıkarıldı. Vatandaşlardan alınan başvurular TOKİ tarafından incelenerek başvuru şartlarının karşılanıp karşılanmadığı tespit edildi. Yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilen incelemede toplam 722.698 vatandaşın arsa satın almak için yaptığı başvurular kabul edildi. Bu vatandaşlar noter kurası ile arsa sahibi olma şansı elde edebilecekler.

MÜSTAKİL VE MÜŞTEREK ARSALAR SATILACAK!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi kapsamında vatandaşlara iki tür arsa satışı yapılacak. Müşterek ve müstakil olarak ayrılan bu arsalarda vatandaşlar kendi evlerini yapabilecekler. Altyapısı tamamen devlet tarafından hazırlanmış arsalarda vatandaşlar 2 yıl içerisinde kendi seçecekleri projeleri TOKİ onayından geçmek suretiyle inşa edebilecekler. Müşterek arsalarda vatandaşlar konut kooperatifi kurarak evlerini inşa edecekler. TOKİ her iki arsa türünde de vatandaşlara evlerini inşa edebilmeleri için çeşitli destekler sağlayacak.

ÖDEME ŞARTLARI NELER?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi esasında oldukça avantajlı bir proje olarak ön plana çıkıyor. Daha önce TOKİ tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlar 120 aya varan faizsiz ödeme sistemi ile bu arsaları satın alabilecekler. Müstakil arsalar için taksitler 1.604 TL’den, müşterek arsalarda ise 937 TL’den başlayacak.

TOKİ İLK EVİM ARSA KURA TAKVİMİ!

TOKİ İlk Evim Arsa 1. Etap kura takvimi belli oldu. Buna göre kuralar 1 Şubat 2023 tarihinde başlayacak ve ilk kuralar Bitlis, Bilecik, Kırıkkale, Bayburt ve Yozgat’ta çekilecek. 2 Şubat 2023 tarihinde ise Burdur, Siirt, Kastamonu, Muş ve Osmaniye’de kura çekimi yapılacak. 3 Şubat 2023’te Mardin ve Niğde illerin, 6 Şubat 2023’te ise Ankara’da TOKİ İlk Evim Arsa kuraları çekilecek.

TOKİ'den müstakil ve müşterek arsa alacaklar dikkat! 13 ilde İlk Evim Arsa kura takvimi belli oldu!

TOKİ İlk Evim Arsa kura çekimleri kurumun sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak. Ayrıca bu kuralar da sosyal konut kuraları gibi noter huzurunda çekilecek.