TOKİ'den sosyal konut açıklaması! Bunu sakın yapmayın diyerek uyarı yapıldı!

TOKİ’nin sosyal konut projesi ile alakalı olarak vatandaşların yoğun ilgisi devam ederken TOKİ’den bir son dakika uyarısı geldi. Vatandaşlara sakın yapmayın denilerek yayınlanan uyarıda çok kritik bir detay kamuoyuna açıklandı.
TOKİ'den sosyal konut açıklaması! Bunu sakın yapmayın diyerek uyarı yapıldı!

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile alakalı olarak süreç devam ediyor. İlk etapta Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek olan 250 bin adet sosyal konut için başvurular alınmaya devam ediliyor. Vatandaşlar 2+1 ve 3+1 büyüklüklerinde olacak bu sosyal konutlar için 500 TL başvuru ücreti karşılığında başvuru yapmayı sürdürüyorlar.

TOKİ’nin sosyal konut projesine şu ana kadar 5 milyondan fazla başvuru yapıldı. Bu sosyal konut projesinde ilk defa gençlere de kontenjan ayrıldı. Gençler ailelerinin aylık gelir ortalamalarından bağımsız olarak sadece kendi gelirleri ile bu sosyal konut projesinin gelir şartını yerine getirebiliyorlar. Dolayısıyla sosyal konut alma hakkı olmayan aileler bile çocuklarına bu sosyal konuttan satın alma imkanına sahip olabiliyorlar. Bundan dolayı da 1 milyon 700 binden fazla genç de sosyal konut satın almak için başvuruda bulundu.

TOKİ UYARI AÇIKLAMASI YAPTI!

TOKİ sosyal konut satın almak için başvuru yapmak isteyenlere dair bugün çok kritik bir uyarıda bulundu. Büyük bir ilgi gören TOKİ sosyal konut projesinin dolandırıcıların yeni hedefi haline geldiğini açıklayan TOKİ vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Özellikle TOKİ’nin ismini ve logosunu taklit ederek açılan sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşların mağdur edildikleri bildirildi.

TOKİ tarafından yapılan uyarı açıklamasında TOKİ sosyal konut projesine dair başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu gibi işlemlerin tamamının Ziraat Bankası ile Halkbank’ın yetkili şubeleri üzerinden yapılabildiği hatırlatıldı. TOKİ’nin sosyal konut işlemlerini bir başka banka şubesi veya kişi hesapları üzerinden yapılmasına olanak tanınmadığı kamuoyuna açıklandı. Bundan dolayı vatandaşların bir başka banka hesabına herhangi bir şekilde para yatırmamaları istendi.