TOKİ'den ucuz iş yeri satışı! 165 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve 120 ay vade imkanında son gün!

TOKİ tarafından 28 ilde toplam 325 iş yerinin satışının yapılacağı ilan edildi. TOKİ’den çok uygun fiyata iş yeri satın almak isteyecek vatandaşlara 120 ay vade imkanı sağlanıyor.
TOKİ'den ucuz iş yeri satışı! 165 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve 120 ay vade imkanında son gün!

Sosyal konut projesi ile tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başaran TOKİ’den yatırım yapmak isteyenlere çok özel bir duyuru yayınlandı. Buna göre TOKİ Türkiye’nin 28 ayrı ilinde toplamda 325 iş yerini satışa çıkardı. İhale sisteminde satışa çıkarılan bu iş yerleri için kapsamlı açıklamalar yapıldı. Başvuru yaparak teklif verecek olan vatandaşlar çok uygun fiyatlarla ve taksitlerle iş yeri sahibi olma imkanı bulacaklar.

23 – 24 KASIM’DA İHALELER YAPILACAK!

TOKİ’nin satışa çıkardığı iş yerleri için 23 Kasım Çarşamba saat 10:30’da, 24 Kasım Perşembe saat 10:30’da ayrı ayrı ihaleler yapılacak. TOKİ Çarşamba günün 176 iş yerinin, Perşembe günü ise 149 iş yerinin satışını gerçekleştirecek. Açık artırma yöntemiyle yapılacak olan bu satışlarda internet üzerinden de vatandaşlar teklif verme imkanı bulacaklar.

HANGİ İLLERDE İŞ YERİ SATIŞI YAPILACAK?

TOKİ yaptığı açıklama ile hangi illerde iş yeri satışları yapılacağını da açıkladı. Buna göre Çarşamba günü Aydın, Burdur, Bursa, Düzce, İstanbul, İzmir, Konya ve Tekirdağ’da bulunan iş yerlerinin satışı yapılacak. Perşembe günü ise Aksaray, Adana, Ankara, Çankırı, Erzincan, Gaziantep, Kars, Kırşehir, Kilis, Manisa, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta iş yeri satışları yapılacak.

SATILACAK İŞ YERLERİNİN FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ tarafından satışa çıkarılan iş yerlerinin fiyatlarının ne kadar olduğu da açıklandı. Açıklanan fiyat listesine göre her bütçeye göre bir iş yeri seçeneği bulunuyor. İş yerlerinin fiyatları 165 Bin TL’den başlıyor. 250 Bin TL, 300 Bin TL, 350 Bin TL, 400 Bin TL gibi fiyatlarla da iş yeri satışları yapılacak. Daha nitelikli iş yerleri arayanlar için ise listede daha yüksek fiyatlı seçenekler de bulunuyor.

ÖDEME KOŞULLARI NELER?

TOKİ iş yeri satışları için ödeme koşullarına dair bilgilendirmede de bulundu. Buna göre TOKİ’nin bu son kampanyasından iş yeri satın almak isteyenler öncelikle yüzde 30 peşinat ödemesi yapmak zorundalar. Kalan tutar ise 120 aya kadar vade ile taksitlendirilecek. 10 yılda taksit taksit yapılacak ödemelerle vatandaşlar iş yeri sahibi olacak. Bu iş yerlerinin bazıları hemen teslim edilecek bazıları ise 9 ay veya 12 ay sonra teslim edilecek.