TOKİ'den yeni konut satışı! 180 ay vade ve 4.368 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ tarafından vatandaşlara uygun fiyat ve taksitlerle konut satışları yapılmaya devam ediliyor. TOKİ yeni bir konut satış ilanı yayınladı. TOKİ hangi konutları 180 ay vade ile satışa çıkardı?
TOKİ'den yeni konut satışı! 180 ay vade ve 4.368 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenler emlak piyasasının çılgın fiyatları karşısında farklı alternatiflere yönelmek zorunda kalıyorlar. Uygun fiyatlarla ev satışı yapan TOKİ bu konuda vatandaşlara çok özel imkanlar sunabiliyor. Özellikle dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak gibi bir misyonu olan TOKİ buna dair faaliyetlerini sürdürüyor. Bir yandan deprem konutlarını inşa eden TOKİ diğer taraftan sosyal konut projelerini sürdürüyor. TOKİ elinde bulunan konutları da zaman zaman satışa çıkararak vatandaşları çok makul koşullarda ev sahibi yapıyor. TOKİ yeni bir konut satış ilanı yayınladı.

TOKİ KONUT SATIŞI DUYURUSU YAPTI!

TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanına göre Bartın’daki bir projede 12 adet 1+1 konut satışa çıkarıldı. Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan bu satışa dair kapsamlı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşlar bu konutlar için 19 Haziran’dan itibaren başvuru yapmaya başlayabilecekler. Başvurular Ziraat Bankası üzerinden yapılacak ve 1.000 TL başvuru ücreti ödenecek. 22 Haziran’da sona erecek başvuruların ardından 7 Temmuz’da kura çekimi yapılacak. Noter huzurunda çekilecek kurada 12 asil, 12 yedek olmak üzere hak sahipleri belirlenecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ’nin satışa çıkardığı 12 adet konutu satın almak isteyenlerden bazı başvuru şartları talep ediliyor. Buna göre başvuru şartları şu şekilde:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Bartın’da en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak
-Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve çocuklarının TOKİ’den daha önce konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı konutunun olmaması
-25 yaşını doldurmuş olmak
-Aylık hane halkı geliri en fazla 21.000 TL olmalı

FİYAT VE ÖDEME ŞARTLARI AÇIKLANDI!

TOKİ’nin satışa çıkardığı 1+1 evler için fiyat ve ödeme şartları da belli oldu. Buna göre vatandaşlar yüzde 28 peşinat ve 180 ay vade ile bu evleri satın alabilecekler. Taksit ödemeleri konut tesliminden sonraki ay başlayacak.

yoki-satis.jpg

TOKİ’nin satışa çıkardığı 1+1 konutların fiyatlarının 1 Milyon 48 Bin 357 TL ile 1 Milyon 409 Bin 964 TL arasında değiştiği bildirildi. Yüzde 25 peşinat ödemesi yapılması durumunda kalan tutar 180 ay vade ile ödenebiliyor. Bu şekilde konutların aylık taksitleri 4.368 TL’den başlıyor.