TOKİ'nin Tüm Afet Konutlarını Teslim Edeceği Tarih Açıklandı! TOKİ Başkanından Faizsiz Konut Kredisi Ve Kentsel Dönüşüm Açıklamaları!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut konut teslimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ afet konutlarını ne zaman teslim edecek? Afetzedelere TOKİ tarafından kaç konut teslimi yapılacak?
TOKİ'nin Tüm Afet Konutlarını Teslim Edeceği Tarih Açıklandı! TOKİ Başkanından Faizsiz Konut Kredisi Ve Kentsel Dönüşüm Açıklamaları!

Türkiye’de deprem, sel, yangın gibi afetlerin olmasıyla eğer vatandaşların evleri zarar görmüşse Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kurumu olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hemen devreye giriyor. Zarar görev evler için hızlı bir projelendirme yapan TOKİ yeni konutların inşasına başlanıyor. Bu şekilde bugüne kadar vatandaşlara 40 bin iş yerinin ve konutun teslimi yapıldı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut afet konutlarına dair bir açıklama yaparak, “Afet gerçekleşen illerimizde bulunan afet konutlarının teslimleri etaplar halinde sürüyor. TOKİ olarak yaptığımız planlamaya göre 2022 yılının sonuna kadar bütün afet konutlarının inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” dedi.

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KULLANDIRIMI RAKAMLARI

TOKİ’nin vatandaşlara verdiği desteklere dair de bilgilendirme yapan Ömer Bulut, “TOKİ olarak vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa onu karşılamaya devam ediyoruz. 2021 yılında 875 şehit ailesi ve görev malulü vatandaşımıza 148,8 milyon TL faizsiz konut kredisi kullanma imkanı sağladık. 2022 yılında ise kullandırılan faizsiz konut kredisi kişi başı 241 Bin TL’ye yükseltildi.” ifadelerini kullandı.

AFETZEDELER İÇİN 40 BİN KONUT!

Afetler sonrasında oluşan ihtiyaçlara hızlı bir şekilde cevap verildiğini söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Ülke olarak karşılaşmış olduğumuz deprem, sel ve yangın gibi felaketlerden dolayı meydana gelen yaraların sarılması için aktif olarak görev alıyoruz. Yapımına başlayıp kısa bir süre içerisinde teslim ettiğimiz konut projeleri ile vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması için azami derecede gayret gösterilmektedir. Bu yönde Elazığ, Malatya, İzmir, Giresun, Rize, Sinop, Antalya, Muğla ve Bartın’da 40 bin konut ve köy evi, 1.900 iş yeri, 2.200 ahır ve sosyal donatı inşa edilmiştir ve bir kısım inşaat da devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

AFET KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ’nin faaliyetleri ve planlamaları hakkında da bilgi veren Musa Bulut, “Afet konutlarının teslimleri konusunda etap etap hareket ediyoruz. 2022 yıl sonuna geldiğimizde tüm afet konutlarını teslim etmiş olacağız. Öte yandan ayrıca afet riskinin olduğu ve çarpık kentleşmeye maruz kalan bölgelerde de kentsel dönüşüm projeleri üretiyoruz. TOKİ olarak bugüne kadar 179 bin konutun dönüşümünü sağladık. Halen daha 45 ilde 108 proje yürütülmektedir. Bunun yanında 73 bin konutun dönüşümü için plan ve proje sürecine devam ediyoruz.” dedi.