TOKİ'nin yeni sosyal konut projesi ne zaman açıklanacak?

TOKİ'nin sosyal konut projeleri büyük ilgi görürken yeni sosyal konut konut projesinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. TOKİ ne zaman yeni sosyal konut projesi açıklayacak?
TOKİ'nin yeni sosyal konut projesi ne zaman açıklanacak?

TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlar ülke çapında büyük bir beğeni kazandı. Özellikle bu sosyal konutlarında deprem sınavından başarı ile çıkmasından dolayı insanların TOKİ'ye olan güvenleri zirve yaptı. TOKİ'nin sosyal konutlarından satın alarak ev sahibi olmak isteyenler ise yeni bir projenin açıklanmasını dört gözle bekliyorlar. TOKİ yeni sosyal konut projesi açıklayacak mı?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

TOKİ tarafından son olarak TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi açıklanmıştı. Bu proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde 250.000 sosyal konut inşa edilecekti. Bu konutların tamamının inşaatının 2023 yılının içinde başlamasına dair plan yapılıyordu. 2025 yılında da 250.000 sosyal konut tamamen yapılmış hale vatandaşlara teslim edilecek. Sonrasında ise gözler TOKİ'nin yeni sosyal konut projesine çevrilecek.

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinin ilk tanıtımı Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sosyal konut projesinin 2 etap şeklinde planlandığını duyurmuştu. İlk etapta 250.000 sosyal konut inşa edilip 2025 yılında vatandaşlara teslim edilecek. İkinci etapta ise 250.000 sosyal konutun daha inşa edilmesi planlanıyor. Bu ikinci etap sosyal konut projesinin hemen açıklanmayacağı bildirilirken 2025 yılında yeni bir kampanyanın daha başlatılabileceği bildirildi.

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında vatandaşların uygun fiyatla ev sahibi olmalarına imkan sağlanıyor. Küçük bir peşinat ödemesi yapan vatandaşlar 120 ay vadeli olarak bu evleri satın alabiliyorlar. Aylık 3-4 Bin TL taksitle vatandaşlara ev sahibi olabilmeleri için imkan veriliyor. Bu şekilde çok sayıda vatandaş Türkiye'de ev sahibi olma imkanı buldu. Yeni projeler ile bu sayının çok daha artması planlanıyor.