Yeni evlenecek gençlere TOKİ'den ucuz sosyal konut! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, 20 yıl taksit imkanı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının sonrasında yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin duyurusunu yaparken ilk defa evlenecek gençlere de TOKİ’den sosyal konut müjdesi verdi.
Yeni evlenecek gençlere TOKİ'den ucuz sosyal konut! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, 20 yıl taksit imkanı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Merakla beklenen konu ise TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesine dair detaylardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda beklenen açıklamayı yaparken detaylara dair açıklamayı daha sonraya bıraktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çalışmalar devam ettiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa evlenecek olan gençlere de sosyal konut müjdesi verdi.

CUMHURBAŞKANI SOSYAL KONUT MÜJDESİNİ DUYURDU!

Sosyal konut projesine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar TOKİ aracılığı ile 1 Milyon 170 bin vatandaşımızı konut sahibi yaptık. Bundan 1,5 yıl kadar önce 100 bin sosyal konut projesini başlatmıştık. Orada vatandaşlarımız kontenjanın 10 katı kadar talepte bulundular. Sosyal konuta olan ilginin büyüklüğünü gördüğümüz için şimdi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Bu proje ile vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Aynı zamanda yükselen kira fiyatlarını da frenleyecek bir proje olacağına inanıyorum.” dedi.

İLK DEFA EVLENECEK GENÇLERE UCUZ SOSYAL KONUT MÜJDESİ

İlk defa evlenecek olan gençler için ucuz sosyal konut müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ’nin ürettiği tüm projelerde olduğu gibi bu sosyal konut projemizde de şehit yakınlarına, gazilerimize ve emekli vatandaşlarımıza bir kota ayrılacaktır. Bunun yanında bir kota da ilk defa evlenecek olan gençlerimize ayıracağız. İlk defa evlenecek gençlerimiz bu sosyal konut projesinden ev sahibi olma imkanı bulacaklar. Detaylarını daha sonra açıklayacağız.” şeklinde konuştu.

KONUTLAR HANGİ İMKANLARLA SATILACAK?

Yapılacak olan sosyal konut projesinde konutların hangi şartlarda satılacakları merak ediliyor. Şu ana kadar resmi açıklama yapılmadı. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamada bu sosyal konut projesinde evlerin 20 yıl vadeli olarak satılacağını duyurdu. Buna göre cüzi bir peşinat ödeyen vatandaşlar kalan tutarı 240 ay vade süresince ödeyecekler. Bu şekilde ödenmesi gereken aylık taksit tutarı şu anda ortalama bir kira fiyatının bile altına düşebilecek.