Torba Yasa 2019 İle Büyük Müteahhitlere Akaryakıt Kolaylığı Meclisten Geçti!

Meclisten geçen torba yasa 2019 ile beraber büyük müteahhitlere akaryakıt kolaylığı getirildi.
Torba Yasa 2019 İle Büyük Müteahhitlere Akaryakıt Kolaylığı Meclisten Geçti!

Meclisten geçen torba yasa 2019 ile beraber büyük müteahhitlere akaryakıt kolaylığı getirildi.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Ali Ekber Ertürk tarafından yapılan habere göre meclise getirilen yeni torba yasa ile büyük müteahhitlere akaryakıt kolaylığı getiriliyor.



Yapılan yasal düzenleme ile beraber köprü, yol, otoyol ve baraj gibi büyük inşaat ihaleleri alan firmalar için akaryakıt maliyetleri ciddi oranlarda düşürülecek.



İnşaat Firmalarının Akaryakıt Maliyetleri Düşürülüyor!



Meclise sunulan yeni yasal düzenleme ile beraber Ertürk inşaat şirketlerinin akaryakıt maliyetlerinin büyük oranda düşeceğini iddia etti.



Ekber yazısında "Normalde yılda 5 bin tonun üzerinde motorin, fuel-oil veya kalorifer yakıtı tüketen firmalar, bu yakıtlarını bayiler yerine doğrudan akaryakıt dağıtım şirketlerinden alabiliyor. Ancak büyük miktarlardaki tüketim yapan bu firmaların da ulusal petrol stoku tutması gerekiyor. Firmalar kendi depoları olmadığı için tutmak zorunda oldukları stoklar için depo kiralıyorlar, bu da ciddi maliyet oluşturuyordu.



Teklifle bu firmaların stok tutma zorunluluğu kaldırılıyor. Bu düzenlemeyle Türkiye'nin savaş, afet gibi durumlarda kullanabileceği ulusal petrol stoku azalacak, buna karşılık firmaların maliyeti düşmüş olacak" diyerek yapılan düzenlemenin önemine değindi.



Plastik Poşet Beyanı Vermeyene 18 Bin Lira Ceza Verilecek!



Yine buna ek olarak poşet parası toplayan kişi, işyeri ve kurumlara poşet beyannamesi verme tarihi de uzatıldı.



Ankara SMMMO Başkanı Ali Şahin konu hakkında açıklama yaparak "Beyannamelerde ağır cezai hükümler bulunuyor. Bir beyannamenin verilmemesinin cezası 18 bin 43 lira, yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunulması durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusundan bulunulmasının ardından mükellefler 6 aydan 1 yıla kadar da hapis cezası ile yargılanabilecek.



Burada satışlarda poşet veren herkesi ilgilendiren ağır cezai yaptırımlar yer alıyor" diyerek beyanname vermek isteyenleri uyarmış ve Bakanlığın acil olarak bu süreyi uzatmasını talep etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı meclis görüşmelerinde yer alan torba yasa teklifine gelen yoğun talep üzerine bu kanun maddesini ekleyerek gerekli yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiş oldu.



Naylon Poşet Beyanı ve Son Ödeme Tarihi



Yapılan yasal düzenlemenin ardından naylon poşet beyannamesi için son tarih 15 Nisan 2019,



Naylon poşet vergi ödemesi için ise son tarih 30 Nisan 2019 olarak belirlendi.



Yani naylon poşet parası toplayan işletme, kişi ve kuruluşlar bu gelirlerini 15 Nisan tarihine kadar beyan etme, tahakkuk eden naylon poşet vergisi için de 30 Nisan 2019 tarihine kadar ödemekle yükümlü tutuldular.



Haber Kaynağı: Emlak365.com