Ulaştırma Bakanı Açıkladı: İstanbul'a Yeni Köprü Geliyor! Kanal İstanbul Köprüsü Nereye Yapılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesi için kaç köprü yapılacak, ilk köprü nerede yapılacak, güzergahı ne, ilk kazma ne zaman vurulacak, ihalesi hangi tarihte yapılacak?
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: İstanbul'a Yeni Köprü Geliyor! Kanal İstanbul Köprüsü Nereye Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında gündemdeki yerini korumayı başaran Kanal İstanbul projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL'DA KAÇ KÖPRÜ YAPILACAK, KANAL İSTANBUL PROJESİNDE KAÇ KÖPRÜ OLACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu projede ilk olarak ulaşımı sağlayacaklarını sonrasında temeli kazmaya başlayacaklarını belirterek "İşe başladığın zaman milletin ulaşımını engellersen, olmaz. 6 sene sürecek projede, inşaat başladığı zaman milletin ulaşımını sağlayamazsan o da ayrı bir sosyal problem olur. Yeni bir ilave ulaşım aksı koyacaksın, hem TEM'deki oradaki trafiği rahatlatacak.

Sonra başlayacaksın oradaki köprülerin kanala göre revizyonuna. 6 tane köprü var. Aslında şu an 4 tanesi var. Çatalca Köprüsü (Eski Devlet Yolu), Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolu bir de E-5'teki D-100'deki köprü. Onun üstünde, bizim bahsettiğimiz yapacağımız köprü, Sazlıbosna Köyü ve Hadımköy'ün arasında olan bir köprü. Onu da kanala göre revize edeceğiz, köprü şekline getirip" diyerek ilk önceliği köprülere vereceklerini söyledi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ SON DURUM NE, İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK, KANAL İSTANBUL'UN İHALESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kanal İstanbul projesinin toplamda 6 sene süreceğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu projeye ilişkin tüm ihalelerin 2021 yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Montrö Sözleşmesi ile Kanal İstanbul projesinin bir ilgisi olmadığını belirten Bakan Karaismailoğlu şu an boğazdan geçen 43 bin gemi olduğunu belirterek gemi sayısının düştüğü iddialarına da netlik getirdi. Gemilerin tonajlarının büyümesi nedeni ile gemi sayısında düşüş yaşandığının görüldüğünü belirten Ulaştırma Bakanı ancak tonaja bakıldığında yaşanan artışın görüldüğünü söyledi.

Boğazda gemi trafiğinin her geçen gün arttığını belirten Bakan Karaismailoğlu artan bu trafiği rahatlatmak amacı ile mutlaka alternatif bir su yoluna ihtiyaç duyulduğunu, Kanal İstanbul'un büyük bir zorunluluk haline geldiğine söyledi.