Yarım Kalan 'Diamond of İstanbul' Projesi İçin İzin Çıktı

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, İBB'ye önce 18 arsa bağışladı, sonra da tehdit mektubu yazarak yapı ruhsatını aldı.
Yarım Kalan 'Diamond of İstanbul' Projesi İçin İzin Çıktı

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, İBB'ye önce 18 arsa bağışladı, sonra da tehdit mektubu yazarak yapı ruhsatını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mühürlediği yapı Diamond of İstanbul’a, 29 Haziran 2017 tarihinde yapı ruhsatı verdi.

Ruhsat İçin 18 Arsa Bağışlandı

Alınan ruhsat ile Hattat Holding, hayata geçireceği 229 metre yüksekliğinde, 50 katlı bina projesini konumlandırabilecek. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, hayata geçirmek istediği yapının ruhsatını alabilmek için İBB'ye 18 arsa bağışında bulunmuştu.

Yapı ruhsatı gecikince Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Ekim 2016’da İBB’ye mektup yazmış, bağışladığı arsaların kendisine zorla aldırtıldığını anımsatarak İBB yetkililerini tazminat davalarıyla tehdit etmişti.
Mehmet Hattat, bu mektubundan 8 ay sonra yapı ruhsatını aldı.

Hattat Holding'in Maslak'ta inşa edeceği ve yapımına başladığı Diamond Of İstanbul projesi, imara aykırılıkları gerekçesiyle İBB tarafından mühürlendi. ticaret ve iş merkezi olarak planlanan projenin yapımı 2009’da yarım kalan inşaatta, şirket projeyi revize edip 28 Aralık 2015’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED için başvurdu ve 6 Ocak 2016 tarihinde ÇED izni çıktı.

Yüksekliği Düşürüldü

İnşaatına başlanılan 235 metre yüksekliğinde planlanan proje, İBB İmar Müdürlüğü’nün ‘Diğer gökdelenlerden yüksek olmasın’ talebi üzerine 191 metreye düşürüldü.

Ruhsatı alamayan Mehmet Hattat yazdığı mektupta; “Milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız Sayın Başkanımızın Kumburgaz’daki evinin yanındaki bu imarlı arsaları protokole aykırı olarak neden dini tesis alanına çevirdiniz? Yarın sormayacaklar mı; 7 sene bu inşaata (Diamond of İstanbul) yapılaşma vermeyip mühürlü tuttun da Sayın Başkan’ın evinin yanındaki arsaları ve diğer gayrimenkulleri aldıktan sonra mı avan proje tasdik ettin” sorularına yer verdi.

‘Küçük Hesaplar Yapmaz’

Topbaş da geçen aralık ayında işadamı Hattat’ın itirafına yanıt olarak; “Yani siz, her şeyin altında bilmem ne ararsak bu samimiyetsizlik olur, bu doğru olmaz. Bu iyi bir şey değil. Gelin bakın gezin görün lütfen. Ve bizim orada o zaman vazgeçelim, söyleyelim arkadaşlara o yoldaki parselleri bırakalım, iki tane 350- 400 metrekarelik parseller bırakalım. İlçe belediyesine kamulaştırmasız el atma davası açsın, Büyükçekmece Belediyesi’ne.

Ve de o da bunun bedelini ödesin faiziyle birlikte. Bunu mu istiyorsunuz, bunu mu yapalım? Bu mu bir farklı menfaat oluşturacak şekilde gördüğünüz? Bu kadar küçük hesaplar mı yapar bir başkan? Allah korusun. Yani bunu yapmaya öyle bir adımımız, niyetimiz olmaz. Ama maalesef hep böyle terso bakmak” ifadelerini kullandı.

470 dairenin yapılacağı proje içerisinde, ticari ve konut işlevlerini gören daireler bulunuyor. Projenin toplam alanı, 197 bin 401 metrekareden oluşuyor.