Yassıada Demokrası ve Özgürlük Projesi İçin 140 Milyon Dolar Ödendi!

Türkiye'nin en önemli siyasi figürleri arasında yer alan Yassıada için yürütülen "Demokrasi ve Özgürlük Projesi" maliyeti ile gündemdeki yerini koruyor!
Yassıada Demokrası ve Özgürlük Projesi İçin 140 Milyon Dolar Ödendi!

Türkiye'nin en önemli siyasi figürleri arasında yer alan Yassıada için yürütülen "Demokrasi ve Özgürlük Projesi" maliyeti ile gündemdeki yerini koruyor!

Yassıada için yapılan proje adada yer alan tüm ağaçların kesildiği iddiaları ile gündeme gelmiş ve maliyeti ile de tartışmalara neden olmuştu.



Adada yapılan resterasyon çalışmaları farklı tepkilere neden olurken projenin maliyetinin ise 140 milyon doları aştığı ortaya çıktı.



Yassıada Projesi Maliyeti İçin Devlet 140 Milyon 476 Bin Dolar Ödedi!



Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan son KÖİ (Kamu Özel İşbirliği) raporunda Yassıada'da gerçekleştirilen projenin maliyeti de yer aldı.



Açıklanan rapora göre 2015 senesinde düzenlenen tören ile temeli atılan "Demokrasi ve Özgürlük" adı verilen Yassıada projesi için ödenecek proje bedeli 140 milyon 476 bin 765 dolar olarak açıklandı.



Sözcü Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker tarafından yapılan habere göre 1200 kişilik bir caminin yanı sıra 650 kişilik konferans salonu, 125 odalı bir otel ve 30 adet betonarme bungalov yapılan proje için devletin kasasından 140 milyon dolardan fazla para çıktı.



Yassıada İçerisinde Yer Alacak Yeni Yapılar Neler?



"Spor Salonu - 27 Mayıs Müzesi, Adnan Menderes Kongre Merkezi, Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi, Demokrasi ve Karşılama Meydanları, Şeref Salonu, Tarihi Bizans Sarnıcı, Şato Yapısı, İskele Kafe Yapısı, İskele İdare ve Kriz Yönetim Yapısı, VIP Karşılama Yapısı, Seyir Terasları ve Elektrik Merkezi, Ada Oteli Yapısı, Bungalovlar, Helikopter Pisti, Cami, Demokrasi ve Şehitler Anıtı ve Meydanı, Ada Restoran ve Personel Yatakhanesi, Subay Gazinosu, Arıtma Tesisi, Yönetim Binası, Açık Hava Müzesi, Demokrasi Parkı."



Yassıada'nın Tarihi ve Önemi Ne?



Türkiye'nin adaları arasında yer alan Yassıada 4. yüzyıldan itibaren sürgün adası olarak kullanıldı.



Üzerinde zamanla kilise ve manastır inşa edildi.



1947 yılına kadar pek çok kez sahip değiştiren ada son olarak Deniz Kuvvetleri tarafından satın alındı.



1952 yılında eğitim hizmetlerine açılan ada uzun yıllar boyunca eğitim hizmetler için kullanıldı.



1960 darbesinde Demokrat Partililerin yargılanması için kullanıldı.



1993 yılından 1995 yılına kadar Su ürünleri Fakültesi enstitüsü burada yer aldı.



1995 yılında enstitünün taşınmasının ardından ada terk edilmiş olarak atıl durumda bulunuyordu.



Emlak365.com