Yerli Elektrikli Traktör İçin Bakan Pakdemirli Tarih Verdi!

Elektrikli traktörün yerli üretimi için Bakan Pakdemirli önemli açıklamalarda bulunurken Yusufeli Barajı inşaatı hakkında da son durumu kamuoyu ile paylaştı.
Yerli Elektrikli Traktör İçin Bakan Pakdemirli Tarih Verdi!

Elektrikli traktörün yerli üretimi için Bakan Pakdemirli önemli açıklamalarda bulunurken Yusufeli Barajı inşaatı hakkında da son durumu kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye yerli üretime her geçen gün daha fazla kaynak ayırmaya devam ederken son adım yerli elektrikli traktör üretimi için atıldı.



Dünyada Bir İlk Olacak!



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yapmış olduğu açıklama ile "Çin'de ne de başka ülkede olmadığını gördük. Türkiye'de bu işi yapan bir firma var.



Bir prototip şimdi ikinci prototip çıkıyor. 5-6 ayda prototipi meydana getirdik. Tahmin ediyorum 1-1,5 sene içerisinde bu üretim gerçekleştirilebilir" diyerek merakla beklenen tarihi ilk kez duyurmuş oldu.



Yusufeli Barajı Projesinde Son Durum Ne, Ne Zaman Tamamlanacak?



Gündeme dair çok sayıda önemli açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli orman varlığını arttıran 3 ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi.



Gazetecilerden gelen soru üzerine Yusufeli Barajı hakkında da açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli "Yusufeli barajı 2021 yılının haziran ayında tamamlanacak. 275 metre yüksekliği ile tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 3 ve yada 4, barajı olacak. 300 milyon dolarlık doğalgaz ithalatını önleyecek. Ekonomiye yıllık katkısı da 1,5 milyar lira civarında. Kendini 7 yılda amorti edecek bir baraj" diyerek 2021 yılında barajın tamamlanacağı müjdesini verdi.



Elektrikli Traktör İle Çiftçiler Rahat Edecek



Bakan Pakdemirli "Türkiye elektrikli traktörde bir lider olabilir mi, lokomotifin başında olabilir mi? Traktörle ilgili henüz ne Çin'de ne de başka ülkede olmadığını gördük. Türkiye'de bu işi yapan bir firma var. Bir prototip şimdi ikinci prototip çıkıyor.



5-6 ayda prototipi meydana getirdik. Prototipi yapmış olmak ertesi gün üretime geçeceğiz anlamına gelmiyor, prototip yüzde 25 demektir. Bu artık bir gelişim sürecine girecektir. Ana amacımız devlet olarak bu traktörü üretmek değil, özel sektörün yapması ve bu konuda teşviklerin verilmesi.



Gerekli destekler sağlanacak. Sanayi Bakanlığı'nın da içinde olacağı bir kurulla birlikte bu işi üretimine hazır olan bu traktörü ne zaman Türk çiftçisiyle ne zaman kavuşturabiliriz. Bunu ileriki günlerde planlıyor olacağız. Tahmin ediyorum 1-1,5 sene içerisinde bu üretim gerçekleştirilebilir. Konunun henüz başında olduğumuzu böyle bir traktörün yapıldığını yapılabildiğini Türk çiftçisiyle paylaşmış olduk. Patlar motora göre çok daha güçlü. Yüz akı bir prototip oldu" dedi.



Emlak365.com